EK dames 2021

Italië te sterk voor Koninkrijskteam in EK Finale

Italië viert de Europese titel (Foto: WBSC Europe)

Italië te sterk voor Koninkrijskteam in EK Finale

In de finale van het EK stond Team Kingdom of the Netherlands vanavond tegenover aartsrivaal Italië. De Italianen, die later deze maand in Tokyo deelnemen aan de Olympische Spelen, prolongeerden in eigen huis met een 9-5 overwinning de Europese titel.

Het begin van de wedstrijd bood het Koninkrijksteam en haar fans veel hoop. Britt Vonk opende de wedstrijd met vier wijd en schoof door naar het tweede honk op een sacrifice bunt van Brenda Beers. Jessie van Aalst opende vervolgens de score met een RBI-single en kon gelijk scoren op de tweehonkslag van Maxime van Dalen, die op haar beurt weer kon scoren op de honkslag van Marielle Vleugels. 3-0 voor in de eerste inning van de EK finale. Dat mag je met recht een droomstart noemen.

Op het werpen van starting pitcher Marjolein Merkx deden de Italianen via een solo homerun van Andrea Howard gelijk iets terug. Merkx kwam nog wel zonder extra kleerscheuren uit de inning, maar waar Greta Cecchetti zich goed herpakte met een 1-2-3 tweede inning, sloeg de Italiaanse ploeg zich in de tweede inning op Merkx en haar vervanger Lindsey Meadows-Oosterveld naar een 4-3 voorsprong.

Comeback kwam net te laat

Aanvallend bleek de Italiaanse ploeg simpelweg te sterk voor de pitching van het Koninkrijksteam. De Italianen zouden uiteindelijk in zes slagbeurten liefst vijftien honkslagen slaan. In de vierde inning breidden zij hun voorsprong, inmiddels op het werpen van Ginger de Weert, via twee homeruns (de tweede van Howard en een van Erika Piancastelli) uit naar 8-3.

Bij een stand van 9-3 begon het Koninkrijksteam in de zevende inning aan een comeback. Laura Wissink sloeg een mooie homerun in het linksveld en nam Dinet Oosting mee over de thuisplaat. Annemiek Jansen volgde gelijk met een honkslag en met één uit sloeg Brenda Beers een tweehonkslag. Met loopsters op tweede en derde honk ontstond er toch weer een beetje hoop, maar reliever Alexia Lacatena schakelde vervolgens Jessie van Aalst en Maxime van Dalen uit om de Europese titel binnen te slepen.

De Italianen wonnen met 9-5 en versloegen zo voor de tweede keer tijdens dit EK het Koninkrijksteam. Zij zijn de terechte Europees Kampioen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021