Honkbal

Curt Smith verbreekt homerunrecord

Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Curt Smith verbreekt homerunrecord

De 34-jarige Curt Smith heeft gisteren een record verbroken. In dienst van Lincoln Saltdogs sloeg hij zijn vijfde homerun van dit seizoen. Het was zijn 91e homerun ooit voor deze Amerikaanse profclub, waarmee hij het record verbrak van clubicoon Bryan Warner. Smith heeft nog vier wedstrijden nodig om ook het record voor meeste gespeelde wedstrijden van Warner te verbreken.

Smith staat sinds 2011 onder contract van Lincoln Saltdogs, dat uitkomt in de onafhankelijke American Association. In acht seizoenen kwam de Curaçaose international tot een indrukwekkend slaggemiddelde van .310. De veteraan is daarmee één van de meest succesvolle spelers in de historie van Lincoln Saltdogs.

Smith verbrak dit jaar al het record van Bryan Warner voor meeste seizoenen in dienst van Lincoln Saltdogs. Warner speelde tussen 2001 en 2007 zeven seizoenen voor deze club in de Northern League en de American Association. In zijn carrière sloeg Warner (.326) voor Lincoln Saltdogs onder meer de meeste honkslagen (824), scoorde de meeste runs (425) en sloeg de meeste punten binnen (480).

Verrassende comeback

Overigens staat Warner inmiddels op acht seizoenen, nadat hij zaterdag 26 juni op 46-jarige leeftijd een verrassende comeback maakte. Hij keerde eenmalig terug in de line-up van Saltdogs, nadat hij een contact voor één dag had gekregen om hem te eren voor zijn prestaties. Warner sloeg in het Haymarket Park 1 uit 3 in de met 5-4 gewonnen wedstrijd tegen Kansas City Monarchs. De eenmalige terugkeer van Warner had alles te maken met de tijdelijke open plek op het roster door de afwezigheid van Curt Smith, die in Mexico met het Nederlands Koninkrijksteam deelnam aan het Olympisch kwalificatietoernooi.

Voordat Smith afreisde naar Puebla had hij al het homerunrecord van Warner geëvenaard. Op 17 juni sloeg hij zijn negentigste homerun voor Lincoln Saltdogs sloeg in de wedstrijd tegen Houston Apollos. Gisteren volgde in de wedstrijd tegen Kansas City Monarchs ook homerun nummer 91. Het was zijn vijfde van dit seizoen. En daarmee schreef Smith geschiedenis.

Meeste gespeelde wedstrijden

Smith sloeg zijn de homerun over de omheining in het linksveld in de eerste inning op het pitchen van Jose Taveras. De 28-jarige Dominicaan speelde in 2019 nog voor Lehigh Valley IronPigs, het Triple A-team van Philadelphia Phillies. De homerun bracht Lincoln Saltdogs op een 0-2 voorsprong. Maar uiteindelijk verloren de bezoekers het duel tegen de nummer twee Kansas City Monarchs met 14-11 door onder meer vijf tegenpunten in de achtste inning. Met twintig overwinningen in 41 wedstrijden staat Lincoln Saltdogs op dit moment op de vierde plaats in de South Division van de American Association.

Smith kan op korte termijn nog een record van Warner verbreken. Dat is het clubrecord voor meeste gespeelde wedstrijden. Smith heeft 608 wedstrijden gespeeld voor Lincoln Saltdos en heeft nog vier wedstrijden nodig om dat record te verbreken.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal