EK U18 2021

Koninkrijksteam opent EK U18 met ruime zege op Israël

Blije gezichten na de eerste overwinning van het EK voor Team Kingdom of the Netherlands U18 (Foto: Bob Prins)

Koninkrijksteam opent EK U18 met ruime zege op Israël

Het Europees Kampioenschap in de leeftijdscategorie U18 is op maandag begonnen en Team Kingdom of the Netherlands heeft in de eerste wedstrijd een ruime overwinning geboekt op Israël. De ploeg van bondscoach Eric de Bruin scoorde in bijna elke inning en liep in de zevende en laatste slagbeurt uit naar een monsterscore.

Al in de eerste slagbeurt nam het Koninkrijksteam een 1-0 voorsprong toen Raydley Legito, die op het honk kwam dankzij een veldfout, kon scoren op de honkslag van Mees Robberse. Het was de eerste van negen honkslagen in deze wedstrijd voor Oranje, dat vandaag optimaal profiteerde van tien vrije lopen en zes veldfouten.

Ook in de tweede inning (RBI single Mart Blijleven), vierde inning (RBI single Luca Pastor), vijfde inning (RBI groundout Emilson Haswell) en zesde inning (Luca Pastor scoorde op een wilde worp) scoorde het Koninkrijksteam één run.

Rally

Op de heuvel begon Connor Prins als starter. Hij kreeg in drie innings geen enkele honkslag tegen en gooide zes keer drie slag en vier keer vier wijd. Zijn vervanger Stijn van der Schaaf gooide twee innings en kreeg wel twee honkslagen tegen, maar kreeg geen punten tegen en gooide twee kee drie slag. Bij een 5-0 tussenstand na zes innings brak Oranje in de zevende inning de wedstrijd volledig open.

Catcher Sem Kuijper sloeg vanmiddag de eerste homerun van het EK U18 en was een van de uitblinkers bij het Koninkrijksteam. Foto: Bob Prins

Het verzet van de Israelische verdediging was gebroken. Vrije lopen en nog meer veldfouten stelden het Koninkrijksteam in staat om 13 runs te scoren. De inning kende drie absolute hoogtepunten: de 3-run double van Sebastiaan van der Horst, de 3-run triple van Jesse Velders en de 3-run homerun van Sem Kuijper.

Koen van ’t Klooster gooide de wedstrijd met twee sterke innings in het slot en zo stond er na zeven volledige innings een 18-0 eindstand op het scorebord. (Box Score)

Het Koninkrijksteam heeft morgen een dag vrij, maar speelt dan op woensdag om 20.00 uur in Macerata tegen Italië. Die wedstrijd bekijk je live via www.baseballsoftball.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021