EK U18 2021

Controleproblemen Koninkrijksteam U18 helpen Italianen in het zadel

Ondanks de nederlaag op woensdag ligt de weg naar de halve finale nog volledig open voor het Koninkrijksteam (Foto: Bob Prins)

Controleproblemen Koninkrijksteam U18 helpen Italianen in het zadel

In de tweede wedstrijd van het EK U18 in Macerata was thuisland Italie de tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands. Na een rustdag op dinsdag hoopte de ploeg van Eric de Bruin goede zaken te doen met het oog op groepswinst in de eerste ronde. Controleproblemen in de vroege innings gaven de Italianen echter een vroege voorsprong die zij niet meer uit handen zouden geven.

Voor het Koninkrijksteam begon de wedstrijd hoopvol. Starter Brandon Herbold werkte zichzelf in (twee walks) en uit de problemen en kwam de eerste inning zonder kleerscheuren door. In de gelijkmakende slagbeurt startte het Koninkrijksteam met honkslagen Raydley Legito, Mees Robberse en Emilson Haswell. Op de derde honkslag scoorde Legito het eerste punt van de wedstrijd. Ook Robberse en Haswell zouden nog scoren op de honkslag van Luca Pastor en de RBI groundout van Mart Blijleven.

Een inning later sloegen de Italianen toe. Een veldfout en een honkslag gaven de Azzuri honklopers op het eerste en tweede honk. Een vrije loop en een wilde worp zorgden voor het eerste Italiaanse punt. Na een nieuwe vrije loop kwam er een einde aan de start van Herbold. Hij werd vervangen door Dorian Lippens, die zijn eerste tegenstander met drie slag uitschakelde, maar eveneens moeite had met zijn controle. Hij gooide nog twee keer vier wijd en nog twee keer drie slag in de tweede inning en zo kwamen de Italianen op gelijke hoogte.

Meer walks

In de derde inning begon Lippens met drie vrije lopen op rij en dat stelde Italie in staat om in deze inning nog eens drie runs te scoren om een 6-3 voorsprong te nemen. Zij voegden daar in de vijfde inning nog een run aan toe via een RBI single van Gamberini. In de gelijkmakende vijfde slagbeurt deed Oranje iets terug. Emilson Haswell sloeg opnieuw een honkslag en kon scoren op de driehonkslag van pinch-hitter Jesse Velders, die op zijn beurt weer kon scoren op de infield single van Mart Blijleven.

Met een 7-5 tussenstand wist reliever Rick Rizvic zijn ploeg in de wedstrijd te houden met twee shutout innings, maar de slagploeg kwam helaas niet meer tot scoren. Zo verloor het Koninkrijksteam van Italië, terwijl het meer honkslagen sloeg. Tien vrije lopen en drie veldfouten maakten vandaag het verschil. Het is duidelijk waar de ploeg van bondscoach de Bruin zich de komende dagen nog kan verbeteren.

Die kans krijgt het morgen tegen Frankrijk (16.00 uur) en vrijdag tegen Litouwen (15.00 uur). Bij winst morgen is het Koninkrijksteam al voor de halve finale en mag het hopen op een kans op revanche tegen de Italianen in de finale van zondag.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021