HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam terug op tweede plaats

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

L&D Amsterdam terug op tweede plaats

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam hebben vanavond alvast hun knuppels warm geslagen voor de European Champions Cup, die volgende week van start gaat in het Tsjechische Ostrava. De twee clubs boekten overtuigende overwinningen op respectievelijk Quick Amersfoort en HCAW. L&D Amsterdam is daarmee weer terug op de tweede plaats in het klassement.

Curaçao Neptunus kwam vanavond tot maar liefst zeventien honkslagen tegen Quick Amersfoort. L&D Amsterdam sloeg veertien hits tegen HCAW. Dat leverde een 11-2 overwinning op tegen hun directe concurrent, waardoor de Amsterdamse ploeg de tweede plaats weer terug in handen heeft gekregen.

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam komen morgenavond en zaterdagmiddag opnieuw in actie, waarna ze afreizen naar Ostrava voor de start van de European Champions Cup.

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus boekte vanavond met een 0-9 winst in Amersfoort zijn zesde shut-out van dit seizoen. Pitcher Misja Harcksen (3-4-0-0) stond vijf innings lang geen honkslag toe aan Quick Amersfoort. Ook op het pitchen van Kaj Timmermans (9-1-1-0) kwam de Amersfoortse thuisploeg aanvankelijk niet tot een honkslag. Pas in de zevende inning sloeg Bryan Engelhardt de eerste honkslag voor Quick Amersfoort. Het bleef ook de enige hit voor de thuisploeg.

De slagploeg van Curaçao Neptunus sloeg maar liefst zeventien hits bij elkaar. Waaronder drie voor Stijn van der Meer (3 uit 4), Dudley Leonora (3 uit 4) en Roger Bernadina (3 uit 5). De koploper liet ook twaalf lopers achter op de honken, waardoor ze de wedstrijd niet vroegtijdig konden beëindigen.

 • Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus: 0-9 | boxscore

L&D Amsterdam – HCAW

International Sicnarf Loopstok (L&D Amsterdam) sloeg vanavond in zijn tweede wedstrijd zijn eerste honkslag in de hoofdklasse. Die tweehonkslag bracht twee van de vier Amsterdamse punten binnen in de derde inning. Die voorsprong kwam hierna niet meer in gevaar in de wedstrijd tegen HCAW.

Bijna elke hit van de Amsterdamers bleek effectief. De teller bleef uiteindelijk steken op veertien honkslagen, waaronder vier van Gilmer Lampe (4 uit 5) en drie van Loopstok (3 uit 5). Lampe scoorde, door onder meer een driehonkslag, dit duel viermaal. Kalian Sams luisterde de Amsterdamse aanval in de vierde inning op met zijn tweede homerun van dit seizoen. In vijf innings tijd liepen de Amsterdammers vanavond uit naar de 11-2 winst.

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

DSS/Kinheim sloeg vanavond in Hoofddorp de eerste aanval van Pioniers op de vijfde plaats af. Dat was voor een groot deel te danken aan pitcher Martijn Schoonderwoerd (6-5-3-0) die opnieuw een sterk heuveloptreden had. Schoonderwoerd stond in zes innings maar drie honkslagen toe. Nick Boxelaar en Milan van der Breggen klaarden hierna de klus.

Bij een 0-1 voorsprong liep DSS/Kinheim in de vijfde inning verder uit. Met volle honken profiteerde de ploeg van een doorgeschoten bal en een foute aangooi. Mede daardoor vergrootte de Haarlemse ploeg zijn voorsprong tot 0-4. Met behulp van Raul Jacobs halveerde Hoofddorp Pioniers de achterstand. Maar verder dan 2-4 liet DSS/Kinheim het niet komen.

 • Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim: 2-4 | boxscore

Silicon Storks – Twins Oosterhout

Met Kevin van Veen (Storks) en Koen Postelmans (Twins) op de heuvel hielden Silicon Storks en Twins Oosterhout elkaar vanavond in evenwicht. Railison Bentura bracht in de derde inning Twins Oosterhout op een 0-1 voorsprong, waarna Stephen Henson een inning later voor de gelijkmaker zorgde. Het bleven de enige punten van de wedstrijd, want na zeven puntloze innings moest de wedstrijd onbeslist worden beëindigd. Het is het tweede gelijkspel in de hoofdklasse dit seizoen.

 • Silicon Storks – Twins Oosterhout: 1-1 (11 innings) | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  22-42
2. L&D Amsterdam   22-31
3. HCAW        22-31
4. Twins Oosterhout  22-27
5. DSS/Kinheim    22-16
6. Hoofddorp Pioniers 22-12
7. Quick Amersfoort  22-08
8. Silicon Storks   22-05

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse