ECC 2021

Neptunus coach Jaarsma blikt vooruit op Europa Cup

Ronald Jaarsma blikt vooruit op Europa Cup. Foto: (c) Jan Kok

Neptunus coach Jaarsma blikt vooruit op Europa Cup

Na de competitiewedstrijden tegen Quick Amersfoort van het komende weekend, maakt Curaçao Neptunus zich op voor de eerste belangrijke doelstelling van 2021: het heroveren van de European Champions Cup.
Het toernooi wordt van 13 tot en met 17 juli gespeeld in het Arrows Park in Ostrava (Tsjechië).

Manager Ronald Jaarsma is vol goede moed. Hij kan over een vrijwel volledig fitte selectie beschikken. De enige wiens inzet nog onduidelijk is, is Orlando Yntema.
Hij is inmiddels weer voldoende hersteld van zijn schouderblessure, maar gaat niet eerder dan het komende weekend zijn eerste officiële outing maken. “Afhankelijk van het verloop nemen we daarna een besluit over zijn inzet in Ostrava”, aldus Jaarsma. “Als hij kan starten, dan start hij, is pitchen vanuit de bullpen de beste optie, dan doen we dat.”

Als Neptunus slaagt in haar opzet, dan gaat de Cup voor de elfde keer mee naar Rotterdam.

De wedstrijden in Ostrava worden eerst in pouleverband gespeeld. Neptunus komt uit in poule A en treft daar direct de zwaarste tegenstander van het toernooi: Bologna, de bekerhouder. Voor het overige is er in de aanloop relatief weinig zware tegenstand te verwachten.
Het is dus zeker niet ondenkbaar dat de Rotterdammers later in het toernooi de andere Nederlandse deelnemer (L&D Amsterdam) treffen.

Vaak succes, maar ook wel eens pech?
De Nederlandse clubteams zijn erg sterk. Dat zie je aan de resultaten in toernooien als deze. Toch telt ‘succes verzekerd’ absoluut niet altijd. Kijk bijvoorbeeld naar de bizar verlopen finale van 1997. Wil je daar meer over lezen? 14 homeruns in één wedstrijd gebeurt uiteindelijk niet elke dag! Lees dan dit artikel uit ons archief.

Via deze website blijf je steeds op de hoogte van de prestaties van de Nederlandse teams in Ostrava.

 

 

 

 

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021