EK U18 2021

Koninkrijksteam U18 plaatst zich voor halve finale

Team Kingdom of the Netherlands U18 won in Montenegrano van Frankrijk (Foto: Bob Prins)

Koninkrijksteam U18 plaatst zich voor halve finale

Na de nederlaag tegen Italie stond er op donderdag voor Team Kingdom of the Netherlands U18 een belangrijke wedstrijd tegen Frankrijk op het programma. Bij winst zou Oranje zich plaatsen voor de halve finale, bij een nederlaag zou dat erg lastig worden. De slagploeg nam het team op sleeptouw en zorgde met 11 runs op 13 hits voor een belangrijke 11-7 overwinning.

Frankrijk nam brutaal de leiding in de eerste inning op het werpen van Mathijs Oosterbeek. Matis Crouwel (RBI single) en Raydley Legito (2-run single) zorgden gelukkig snel voor een voorsprong voor het Koninkrijksteam, maar al meteen daarna scoorden de Fransen opnieuw 2 runs. Met een 3-3 tussenstand maakte de ploeg van bondscoach Eric de Bruin in de derde inning het definitieve verschil.

Rally time

Emilson Haswell was nog een snelle eerste nul in de derde inning, maar Rodmar Angela (HBP) en Luca Pastor (walk) bereikten vervolgens het eerste en tweede honk en zij konden beiden scoren op de 2-run go ahead double van Jesse Velders. Het was het startsein voor een mega rally voor het Koninkrijksteam, dat deze inning in totaal acht runs zou scoren.

Dat gebeurde onder meer op de RBI-single van Mart Blijleven, de 2-run double van Matis Crouwel, en de RBI-singles van Mees Robberse en Emilson Haswell. Via deze topslagbeurt ging de tussenstand van 3-3 naar 11-3. En hoewel de Fransen in de vierde inning nog vier runs scoorden, kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Dat kwam mede door het goede werk van reliever Koen van ’t Klooster, die in relief 3 shutout innings gooide. Daarvoor had hij slechts 34 pitches nodig en het leverde hem de save op. De 11-7 overwinning betekent dat de Fransen Oranje vanwege onderling resultaat niet meer in kunnen halen en dus is het Koninkrijksteam geplaatst voor de halve finale. Op vrijdag speelt de ploeg nog wel tegen Litouwen. Die wedstrijd begint om 15.00 uur en kun je live bekijken via www.baseballsoftball.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021