HB Hoofdklasse

Zeges voor Neptunus en Amsterdam

Foto: © Jan Kruijdenberg

Zeges voor Neptunus en Amsterdam

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam gaan komende week definitief als de nummers één en twee Europa in. De honkballers van L&D Amsterdam wonnen vanavond ook de tweede wedstrijd van HCAW, waarmee ze nu twee punten los staan van de Bussumse ploeg. Koploper Curaçao Neptunus won zijn veertiende wedstrijd op rij.

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam speelden hun wedstrijd uit de achtste speelronde een dag eerder dan normaal. Op die manier krijgen de twee teams voldoende tijd om af te reizen naar Ostrava voor deelname aan de European Champions Cup. In Tsjechië start L&D Amsterdam het Europese clubtoernooi dinsdagavond met een wedstrijd tegen gastheer Arrows Ostrava. Curaçao Neptunus begint het toernooi een dag later tegen het Duitse Heidenheim Heideköpfe.

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus

Het venijn in de wedstrijd tussen Quick Amersfoort en Curaçao Neptunus zat in de staart. Tot aan de achtste inning bleef de Amersfoortse ploeg in de pas lopen met de koploper. Maar bij een 3-5 stand moest Quick Amersfoort zijn tegenstander in de slotfase definitief laten gaan. Zes hits brachten in de achtste inning evenzoveel punten over de thuisplaat. In de negende inning brachten Stijn van der Meer (3 uit 5), John Polonius (3 uit 6) en Dwayne Kemp (3 uit 6) met hits de eindstand op 3-14. Het drietal was samen goed voor negen van de vijftien Rotterdamse hits, zeven binnengeslagen punten en zes gescoorde runs.

Roger Bernadina (3 uit 5) sloeg in de vierde inning zijn tweede homerun van dit seizoen en deed dat opnieuw tegen zijn oude ploeg. Voor Quick Amersfoort sloeg Taylor Clemensia met een homerun twee punten binnen. Joost Terpstra maakte als tweede pitcher van de avond voor Curaçao Neptunus zijn debuut in de hoofdklasse.

 • Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus: 3-14 | boxscore

L&D Amsterdam – HCAW

De slagploeg van HCAW had het vanavond in het Loek Loevendie Ballpark niet eenvoudig tegen de jonge en talentvolle pitchers Gio de Graauw en Jelle van der Lelie. Het tweetal stond in zeven innings maar twee honkslagen toe. Eén aan Bob van der Meer, die daarna op een opofferingsslag van Jeandro Tromp in de tweede inning het enige punt voor HCAW kon scoren.

Op het pitchen van Lars Huijer bleven ook de kansen voor L&D Amsterdam beperkt. Maar twee cruciale veldfouten stelden Kalian Sams en Denzel Richardson (2 uit 3) in staat om in de eerste en vierde inning te scoren. Daarmee kwam al in de vierde inning de uiteindelijke 2-1 eindstand op het scorebord.

Klassement

1. Curaçao Neptunus  23-44
2. L&D Amsterdam   23-33
3. HCAW        23-31
4. Twins Oosterhout  22-27
5. DSS/Kinheim    22-16
6. Hoofddorp Pioniers 22-12
7. Quick Amersfoort  23-08
8. Silicon Storks   22-05

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse