EK U18 2021

Koninkrijksteam U18 in halve finale tegen Duitsland

Emilson Haswell en Raydley Legito vieren de overwinning (Foto: Bob Prins)

Koninkrijksteam U18 in halve finale tegen Duitsland

Na de overwinning op Frankrijk gisteren was de plaatsing voor de halve finale van het EK voor Team Kingdom of the Netherlands al zeker. Pas vandaag werd duidelijk wie de tegenstander is, want in een direct duel om de eerste plaats in Groep B versloeg Duitsland vanmiddag Spanje met 1-0. Het Koninkrijksteam zelf speelde nog een laatste groepsduel en versloeg daarin Litouwen met 6-2.

In de wedstrijd tegen Litouwen kreeg Connor Prins zijn tweede start van het toernooi. Hij kwam in de eerste drie innings, mede dankzij twee double plays, niet in de problemen en zag zijn slagploeg in de derde inning de voorsprong nemen op een balk van Litouwse starter Bacharevic en een RBI-single van Mees Robberse.

In de vierde inning ging het toch even mis voor Prins. Hij maakte twee snelle nullen, maar kreeg met twee uit een honkslag tegen en raakte toen de plaat even kwijt. Een hit by pitch en drie opeenvolgende vrije lopen zorgden voor een 2-2 gelijke stand. Met een strikeout kwam hij uit de inning en met enige opluchting zal hij gezien hebben dat vrij snel daarna zijn teamgenoot Paris Aguilera Zayas Matis Crouwel over de thuisplaat sloeg voor de go-ahead run.

Prins herpakte zich volledig en gooide nog twee shutout innings voordat hij vervangen werd. Ondertussen had Emilson Haswell een 2-run triple geslagen en kon hij zelf scoren op een grondbal van Jesse Velders. Zo mocht Mees Robberse, die de wedstrijd startte als linksvelder, de wedstrijd vanaf de heuvel in het slot gooide. Hij had in de zevende inning slechts negen pitches nodig voor een shutout inning met twee strikeouts.

In de halve finale staat het Koninkrijksteam zaterdag dus tegenover Duitsland. De Duitsers werden vorige week in een oefenwedstrijd in Regensburg nog met 3-0 verslagen. De halve finale van zaterdag kun je om 15.00 uur live bekijken op www.baseballsoftball.tv. Dat geldt ook voor de andere halve finale tussen Italië en Spanje, die om 20.00 uur gespeeld wordt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021