ECC 2021

L&D Amsterdam wint homerunspektakel

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

L&D Amsterdam wint homerunspektakel

L&D Amsterdam overleefde vanavond op de eerste speeldag van de European Champions Cup vier homeruns op rij tegen de Tsjechische gastheer Arrows Ostrava. Na de rampzalig verlopen derde inning herpakte de regerend Nederlands kampioen zich en waren het homeruns op rij van Gilmer Lampe en Kalian Sams die L&D Amsterdam in de slotfase alsnog de overwinning opleverden: 8-6.

De honkballers van L&D Amsterdam begonnen voortvarend. Naar het voorbeeld van Curaçao Neptunus eerder op de dag in hetzelfde Arrows Park sloeg nu Sicnarf Loopstok zijn ploeg met een homerun in de eerste inning naar een 3-0 voorsprong. De oud-prof nam Sharlon Schoop en Denzel Richardson mee over de thuisplaat.

Maar op het veld waar eerder op de dag het Duitse Bonn Capitals al voor een enorme stunt zorgde door het Italiaanse Parmaclima met 4-5 te verslaan, leek vier innings lang een nieuwe stunt in de maak. Via twee vrije lopen een veldfout had Arrows Ostrava het verschil in de tweede inning al verkleind tot 3-1. In een horrorinning sloegen de Tsjechen vervolgens in hun derde slagbeurt maar liefst vier homeruns op rij. Tyler Smith, Jakub Malík, Brett Holtz en Petr Čech sloegen achter elkaar een bal van startend pitcher Naut Kragt meedogenloos over de hekken.

Homeruns op rij

Zo moest L&D Amsterdam ineens in de achtervolging. En dat bleek niet eenvoudig, want de defensie van de Tsjechische gastheer bleek taai. Maar liefst driemaal maakte Arrows Ostrava met een dubbelspel een einde aan een Amsterdamse kans.

Gilmer Lampe bracht leven terug in de Amsterdamse ploeg. In de zevende inning scoorde hij na zijn honkslag de gelijkmaker. Een inning later nam hij met twee man uit en Niels van Weert (honkslag) op de honken de bal vol op de knuppel. De bal verdween hoog en ver over de hekken van het Arrows Park. Een paar ballen later deed Kalian Sams hem dat na. De homeruns op rij brachten L&D Amsterdam op een 8-5 voorsprong. Door twee veldfouten lieten de Amsterdammers Arrows Ostrava in de negende inning nog terugkomen tot 8-6, maar nu hielden ze de voorsprong wel vast.

In het slot

Pitchers Kevin Geestman (vier innings) en Shairon Martis (drie innings) gooiden na de vier homeruns in de derde inning de deur in het slot. Zij schakelden in de laatste zeven innings twaalf keer een tegenstander uit met drie slag en stonden nog maar één honkslag toe.

Morgenochtend om 10.30 uur wacht L&D Amsterdam een nieuwe zware klus. Dan zijn de nog ongeslagen honkballers van Bonn Capitals de volgende tegenstander. Later op de dag speelt Curaçao Neptunus om 17.00 uur tegen Heidenheim Heideköpfe, de andere Duitse ploeg dit toernooi. Met Mike Bolsenbroek (10-1-5-0 in 7 innings) op de heuvel bleef Heidenheim Heideköpfe vandaag op de eerste speeldag van de European Champions Cup lang in het spoor van titelverdediger Fortitudo Bologna. Pas in de achtste inning scoorde de Italiaanse ploeg het winnende punt (4-3).

        1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
ARROWS OSTRAVA 0 1 4 0 0 0 0 0 1 6 5 0
L&D AMSTERDAM  3 0 0 1 0 0 1 3 X 8 12 3

Pitchers Arrows Ostrava
Alec Lemmon (6): 5-6-6-0
Matěj Satoria (2): 0-1-4-0

Pitchers L&D Amsterdam
Naut Kragt (2+5 man): 2-4-4-1
Kevin Geestman (4): 4-1-0-0
Shairon Martis (3): 8-0-1-2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021