ECC 2021

L&D Amsterdam tweede slachtoffer van Bonn Capitals

Foto: © Robert Bos

L&D Amsterdam tweede slachtoffer van Bonn Capitals

Op de tweede speeldag gaan niet het Italiaanse Parmaclima en L&D Amsterdam aan de leiding in Poule B van de European Champions Cup, maar Bonn Capitals. De Duitse nummer twee, bezig aan zijn tweede European Champions Cup ooit, ontpopt zich in Ostrava tot reuzendoder. Onder aanvoering van Wilson Lee werd vandaag L&D Amsterdam in een puntenfestijn met 14-13 verslagen. Daarmee heeft Bonn Capitals zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales.

Vrijwel alle schade werd vandaag toegediend door Wilson Lee, de 29-jarige Australische honkballer die kort speelde voor de organisatie van Pittsburgh Pirates en via Tsjechië terecht kwam in Duitsland. Daar werd hij al meerdere malen Meest Waardevolle Speler.

Tijdens de vorige editie van de European Champions Cup leidde Lee het homerunklassement met drie homeruns. En ook vandaag tegen L&D Amsterdam was Wilson Lee (4 uit 5) het gevaar. Hij sloeg zeven punten binnen, homeruns in de tweede en de zevende inning, een driehonkslag in de derde inning en een tweehonkslag in de vierde inning. Daarmee kwam hij slechts een honkslag te kort voor de cycle. Overigens was hij dichtbij die hit in de zesde inning toen hij op een grondbal uit werd gegeven op het eerste honk. Een call die net zo goed safe had kunnen zijn.

Opleving

Lee bleek niet alleen in het slagperk een kwelgeest voor de Amsterdammers. Vanaf de heuvel hield hij de slagploeg van L&D Amsterdam vijf innings lang in bedwang. Alleen Gilmer Lampe had een antwoord op de pitches van Lee toen hij in de derde inning met twee man aan boord een homerun sloeg. Pas nadat Lee op de heuvel was vervangen, kon L&D Amsterdam terugkomen in de wedstrijd. In twee innings tijd draaide L&D Amsterdam een 9-3 achterstand om in een 9-13 voorsprong. In de zesde inning sloeg Kalian Sams met volle honken een grandslam-homerun. Sharlon Schoop (honkslag) en Sicnarf Loopstok (tweehonkslag) sloegen in de zevende inning elk twee punten binnen.

De opleving van L&D Amsterdam was niet voldoende om vandaag aanspraak te maken op de winst. Homeruns van Danny Lankhorst en Wilson Lee brachten Bonn Capitals weer naast de Amsterdammers. In de achtste inning sloeg Terrell Joyce met volle honken een bal het rechtsveld in waarop Eric Brenk voor de 14-13 kon zorgen. In de daaropvolgende slagbeurt klaarde Joyce zelf de klus vanaf de heuvel. Hij gooide alleen nog één keer vier wijd, maar stond verder geen speler van L&D Amsterdam meer toe op de honken.

Lastige klus

De twee teams kwamen samen tot 27 honkslagen waaronder zes homeruns. Voor Bonn Capitals sloeg de Amerikaan Terell Joyce met een homerun drie punten binnen in de vierde inning. Voor Lee waren het vandaag zijn tweede en derde homerun van dit toernooi en de tweede keer op rij dat hij zo dichtbij een cycle was tijdens een Europees clubtoernooi. In 2019 miste de Australische international, die in 2016 met de nationale ploeg van Australië deelnam aan de Honkbalweek Haarlem, al een driehonkslag om voor de cycle te slaan in de wedstrijd tegen Arrows Ostrava.

Bonn Capitals pakte vandaag zijn tweede overwinning in twee dagen tijd. Gisteren won de Duitse ploeg al met 4-5 van het Italiaanse Parmaclima. Daarmee is Bonn Capitals de eerste ploeg tijdens dit Europese clubtoernooi die zich heeft geplaatst voor de halve finales. Morgen speelt L&D Amsterdam om 17.00 tegen Parmaclima. Inzet wordt zeer waarschijnlijk het andere ticket voor de halve finales. Dat duel wordt gespeeld in Frýdek-Místek.

        1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
L&D AMSTERDAM 0 0 0 3 0 6 4 0 0 13 12 2
BONN CAPITALS 0 1 4 4 0 1 3 1 X 14 15 1

Pitchers L&D Amsterdam
Jelle van der Lelie (3 1/3+5 man): 5-4-8-2
Gio de Graauw (3): 4-3-4-0
Mike Groen (1 2/3): 1-2-3-0

Pitchers Bonn Capitals
Wilson Lee (5+2 man): 7-5-5-1
Samuel Steigert (4 man): 0-2-2-0
Nicholas Miceli (3): 5-1-5-0
Joyce Terrell (1): 0-1-0-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021