ECC 2021

Wedstrijd Curaçao Neptunus gestaakt

Wedstrijd Curaçao Neptunus gestaakt

Regen heeft het programma van de tweede speeldag van de European Champions Cup omgegooid. De wedstrijd van Curaçao Neptunus tegen Heidenheim Heideköpfe werd door het slechte weer vanavond in de vierde inning gestaakt.

Eerder op de dag stuntte Bonn Capitals in poule B met 14-13 tegen L&D Amsterdam en haalde titelverdediger Fortitudo Bologna in poule A met 1-17 in vijf innings uit tegen Rouen Huskies. Zowel Bonn Capitals als Bologna plaatsten zich daarmee voor de halve finales.

Curaçao Neptunus kon zich vanavond als derde ploeg plaatsen voor een plek bij de laatste vier. Dan moest wel worden gewonnen van Heidenheim Heideköpfe. De Rotterdammers begonnen goed. Door vijf vrije lopen nam de ploeg een 0-2 voorsprong in de tweede inning. In de vierde inning sloeg Shaldimar Daantji bij een 1-2 voorsprong een solohomerun.

Halve finales

Inmiddels was het zo hard begonnen te regenen in de Tsjechische stad Frýdek-Místek, dat na de laatste uit in de eerste helft van de vierde inning werd besloten om de wedstrijd te staken. Het duel wordt nu morgen om 11.00 uur in Frýdek-Místek afgemaakt. Hierna reist Curaçao Neptunus door naar Ostrava voor hun wedstrijd tegen Fortitudo Bologna.

In Ostrava kon vanavond de wedstrijd tussen gastheer Arrows Ostrava en Parmaclima door het slechte weer niet van start gaan. Ook dit duel wordt nu morgen gespeeld. Starttijd is 10.00 uur. Beide teams moeten winnen om in de race te blijven voor een plek in de halve finales. Parmaclima speelt aansluitend om 13.30 uur zijn belangrijke wedstrijd tegen L&D Amsterdam.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021