ECC 2021

Vijfde plaats voor L&D Amsterdam

Foto: © Robert Bos

Vijfde plaats voor L&D Amsterdam

Met een overtuigende 15-1 overwinning heeft L&D Amsterdam vanochtend beslag gelegd op de vijfde plaats tijdens de European Champions Cup. De Nederlandse landskampioen sloeg in het Arrows Park in Ostrava (Tsjechië) zeven homeruns, het hoogste aantal voor een team in één wedstrijd dit toernooi. Debutant Emilson Haswell sloeg de bal in zijn allereerste EC-slagbeurt over de hekken.

Rouen Huskies bereikte in 2007 de finale van het Europa Cup-toernooi en plaatste zich in 2012 met een tweede plek voor de Final Four. Drie jaar geleden haalden de Franse honkballers opnieuw de halve finales. Maar deze week stelt de ploeg in Tsjechië vooral teleur.

Van Curaçao Neptunus (14-4 in 8 innings), Fortitudo Bologna (1-17 in 5 innings) en Heidenheim Heideköpfe (6-19 in 7 innings) werd ruim verloren. Waar andere teams de ene na de andere bal het stadion uitslaan, kwam Rouen Huskies in zijn eerste drie wedstrijden niet verder dan één homerun.

Boogballen

De Franse slagploeg maakte het vandaag ook startend pitcher Naut Kragt geen enkele keer lastig. Verspreid over vijf innings hoefde Kragt maar twee honkslagen toe te staan. Dat aantal had L&D Amsterdam al in zijn eerste slagbeurt bereikt. Op de boogballen van pitcher Jeremy Dubois ramde de Amsterdamse slagploeg in zes slagbeurten de ene na de andere bal over de hekken. Emilson Haswell deed dat in de derde inning als pinch-hitter zelfs in zijn eerste slagbeurt ooit op een Europees clubtoernooi.

In de vierde inning sloegen Kalian Sams, Gilmer Lampe en Denzel Richardson in vier pitches tijd op rij de bal het stadion uit. Voor Sams was het na zijn solohomerun in de tweede inning zijn tweede hekklap van dit duel. Ook Sicnarf Loopstok sloeg vandaag twee homeruns. In de eerste inning sloeg hij zo drie punten binnen. Met zijn solohomerun in de zesde inning evenaarde hij het toernooirecord van Dwayne Kemp (5). Loopstok verhoogde bovendien zijn aantal binnengeslagen punten tot veertien en aantal honkslagen tot negen, allebei eveneens het hoogste tijdens deze European Champions Cup.

Ongelijke strijd

De ongelijke strijd kwam na 6 1/2 inning ten einde. Vlak daarvoor had zelfs voomalig Major League-pitcher Shairon Martis een slagbeurt gehad. De uiteindelijke 15-1 eindstand stond toen al op het scorebord. Voor Rouen Huskies zorgde tweede honkman Jacob Biller met zijn eerste homerun van dit toernooi in de zesde inning voor het enige Franse punt.

Met zijn tweede overwinning in vier wedstrijden eindigt L&D Amsterdam het toernooi op een vijfde plaats. Rouen Huskies speelt nu morgen tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Heidenheim Heideköpfe en Arrows Ostrava om degradatie te voorkomen.

        1 2 3 4 5 6 7 R H E
ROUEN HUSKIES 0 0 0 0 0 1 0 1 3 0
L&D AMSTERDAM 4 1 2 3 0 4 X 15 15 0


Pitchers Rouen Huskies
Jeremy Dubois (4): 1-4-10-0
Arthur Magnien (2): 0-2-5-0

Pitchers L&D Amsterdam
Naut Kragt (5): 4-1-2-0
Nick Veltkamp (2): 2-0-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021