ECC 2021

Curaçao Neptunus eindigt als vierde

Curaçao Neptunus eindigt als vierde

De honkballers van Curaçao Neptunus zijn er niet in geslaagd de European Champions Cup in het Tsjechische Ostrava winnend af te sluiten. De koploper uit de Nederlandse hoofdklasse verloor vandaag de strijd om de derde plaats met 9-11 van de onttroonde titelverdediger Fortitudo Bologna. Daarmee eindigt Curaçao Neptunus dit toernooi op een vierde plaats, één plaats hoger dan L&D Amsterdam.

Curaçao Neptunus en Foritudo Bologna reisden vorig weekeinde allebei met titelaspiraties af naar Tsjechië. Maar na vijf speeldagen stonden de twee teams niet in de finale, maar speelden ze vandaag om het brons. Curaçao Neptunus werd gisteren in de halve finales uitgeschakeld door de verrassende Duitse finalist Bonn Capitals. Bologna ging in de halve finale onderuit tegen landgenoot Parmaclima.

De honkballers uit Bologna hadden speciaal voor de Europese clubfinale de Amerikaanse pitchers Nick Pugliese en Michael Johnson laten invliegen. Pugliese betrad nu het Arrows Park voor de teleurstellende strijd om het brons. Hij was in eerdere jaren al vaker als versterking meegereisd naar het Europese clubtoernooi. De 35-jarige Pugliese liet tegen Curaçao Neptunus zien nog steeds over goede pitches te beschikken. Hij stond in vijf innings slechts één honkslag toe.

Achtervolging

Pas nadat Pugliese op de heuvel was afgelost, kon Curaçao Neptunus echt gevaarlijk worden. Toen moest de Rotterdamse ploeg al wel in de achtervolging. De Venezolaanse/Curaçaose honkballer Ericson Leonora had voor Bologna in de zesde inning een rally gestart met een tweehonkslag. Homeruns van Ernesto Leberatore en Lorenzo Dobboletta brachten hierna de 0-6 op het scorebord.

Na een punt van John Polonius in de zesde inning sloeg Dwayne Kemp met twee ploeggenoten op de honken in de zevende inning de bal voor een homerun over de hekken. Het was zijn zesde van dit toernooi, waarmee hij nu alleen aan de leiding gaat in het homerunklassement. Bovendien kwam Kemp daarmee bovenaan de klassementen voor meeste binnengeslagen punten (15) en honkslagen (10) en gescoorde runs (9).

Troostprijs

Een homerun van Riccardo Bertossi gaf de Italianen in de achtste inning wat lucht. Maar nadat Roger Bernadina in de gelijkmakende achtste slagbeurt met een tweehonkslag zelf ook drie punten binnen had geslagen, bleef Neptunus zicht houden op de winst. Quintin de Cuba verkleinde het verschil met zijn solohomerun in de negende inning zelfs tot 9-11. Dat bracht met Gregory Muller (honkslag) op het tweede honk de gelijkmaker in het slagperk. Maar closer Henry Rodriguez schakelde Dashenko Ricardo en Stijn van der Meer op rij uit met drie slag voor de winst.

Bologna pakte met de 9-11 overwinning de troostprijs. Voor de derde keer in de laatste vijf edities eindigt de Italiaanse ploeg op de derde plaats. Curaçao Neptunus eindigt net voor nummer vijf L&D Amsterdam op de vierde plaats. Voor de dertienvoudig finalist is het de eerste vierde plaats sinds 2016. Ook toen verloren de Rotterdammers de strijd om het brons van Bologna. In 1980, 1981 en 2010 eindigde Neptunus eveneens als vierde. Alleen in 2006 presteerde de Rotterdamse ploeg met een vijfde plaats slechter.

          1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
FORTITUDO BOLOGNA 0 0 0 6 2 0 0 3 0 11 18 2
CURAÇAO NEPTUNUS  0 0 0 0 0 1 3 4 1 9 12 0


Pitchers Fortitudo Bologna
Nick Pugliese (4 1/3): 2-3-1-1
Michael Johnson (2 1/3+1 man): 1-3-3-1
Filippo Crepaldi (1+1 man): 2-0-6-0
Henry Rodriguez (1 1/3): 3-0-2-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Misja Harcksen (3 2/3): 2-2-8-0
Kaj Timmermans (2 1/3): 1-0-6-0
Kevin Bakker (2): 2-0-3-0
Lex Meinderts (2/3+2 man): 2-1-1-0
Kevin Kelly (1/3): 1-0-0-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021