HB Hoofdklasse

Dubbele winst voor HCAW en Twins Oosterhout

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Dubbele winst voor HCAW en Twins Oosterhout

Na hun overwinningen op donderdagavond zijn HCAW en Twins Oosterhout ook dit weekeinde ongeslagen gebleven. Beide teams wonnen tweemaal. HCAW heeft daarmee weer de tweede plaats overgenomen van L&D Amsterdam. Silicon Storks pakte opnieuw een zege en heeft is nu in aantal overwinningen zowel Quick Amersfoort als Hoofddorp Pioniers voorbij.

In de negende speelronde maakten HCAW en Twins Oosterhout geen fouten. De honkballers van Twins Oosterhout wonnen hun drie wedstrijden van DSS/Kinheim, terwijl HCAW driemaal won van Hoofddorp Pioniers. De Hoofddorpse ploeg voelt daardoor steeds meer de hete adem in zijn nek van Silicon Storks.

De Haagse ploeg pakte zeven punten in zijn laatste zes wedstrijden. Zaterdag won Storks tegen Quick Amersfoort zijn zevende wedstrijd van dit seizoen. Daarmee heeft de ploeg van Eugene Henson nu meer overwinningen dan Quick Amersfoort (5) en Hoofddorp Pioniers (6). Het verschil met de Hoofddorpse nummer zes van het klassement is geslonken tot slechts één punt.

HCAW – Hoofddorp Pioniers

HCAW-pitcher Lars Huijer won zaterdag tegen zijn oude club Hoofddorp Pioniers zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. Hij gooide het volledige duel met tien keer drie slag. Huijer stond alleen een punt toe in de derde inning. Toen had HCAW op het pitchen van Dylan Farley via een paar hits, waaronder een tweehonkslag van Kevin Dirksen al een 0-5 voorsprong genomen. Twee Bussumse punten in de zevende inning brachten de eindstand op 1-7. Victor Draijer (3 uit 5) en Arthur Bonevacia (3 uit 5) scoorden zaterdag elk twee punten.

Een dag later was het de beurt aan Dennis Burgersijk. Ditmaal gooide hij een complete wedstrijd voor HCAW. In negen innings gooide Burgersdijk zeven keer drie slag en stond hij zelfs geen enkel punt toe. Ook de kansen voor HCAW waren zondag minimaal op het pitchen van Ryan Huntington en Scott Prins. Huntington stond pas de eerste honkslag toe in de vijfde inning. Maar toen sloeg HCAW wel meteen toe. Hits van Kevin Dirksen, Julian Goins en Max Draijer brachten het eerste punt van de wedstrijd over de thuisplaat. Het bleef ook de enige run van de dag. Na de vijfde inning kreeg Hoofddorp Pioniers geen loper meer in scoringspositie.

 • Hoofddorp Pioniers – HCAW: 1-7 | boxscore
 • HCAW – Hoofddorp Pioniers: 1-0 | boxscore

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

Twins Oosterhout knokte zich zaterdag tegen DSS/Kinheim terug van een 1-4 achterstand. In het begin van de wedstrijd had de Oosterhoutse ploeg het niet eenvoudig op het pitchen van Martijn Schoonderwoerd, die sinds hij zich na zijn collegeseizoen bij de Haarlemse selectie heeft gevoegd nog maar drie verdiende punten heeft toegestaan (1.40). Pas op de Haarlemse bullpen kreeg Twins Oosterhout kans om de wedstrijd te kantelen. Dat gebeurde in de achtste inning. Waarbij de ploeg werd geholpen door zes keer vier wijd. Uiteindelijk scoorde Twins Oosterhout in deze slagbeurt maar liefst negen punten voor de 10-4 winst. Rayshelon Carolina (2 uit 4) en Jason Halman (2 uit 5) sloegen in de achtste inning elk twee punten binnen.

Zondag sloegen Max Kops (3 uit 4) en Joshua Zara (3 uit 5) samen vijf punten binnen. Ze hielpen daarmee Twins Oosterhout aan een 2-6 voorsprong na zeven innings. Op dat moment had DSS/Kinheim nog maar één honkslag geslagen. De slagploeg uit Oosterhout kwam dit duel zelf tot vijftien hits en kon daardoor onbedreigd uitlopen naar de 3-8 winst.

 • Twins Oosterhout – DSS/Kinheim: 10-4 | boxscore
 • DSS/Kinheim – Twins Oosterhout: 3-8 | boxscore

Silicon Storks – Quick Amersfoort

Silicon Storks liet zich dit weekeinde tegen Quick Amersfoort weer van zijn goede kant zien. De defensie van de Haagse ploeg werd zaterdag geleid door goede pitching door Darryl Jamoena, Kevin van Veen en Jayden Gonesh. Zij kregen dit duel slechts drie punten tegen. Vanaf de zesde inning besliste Silicon Storks de wedstrijd. Bij een 1-1 gelijke stand scoorde de ploeg tweemaal in de zesde inning en nog eens drie runs in de zevende inning. Ibrahin Redan (3 uit 5) sloeg een tweehonkslag in beide innings. Nadat Storks donderdagavond al won van Quick Amersfoort werd met 3-6 ook de tweede wedstrijd gewonnen. Het was de tweede keer dit seizoen dat de Haagse honkballers twee wedstrijden op rij wonnen.

Zondag ging Silicon Storks goed van start op weg naar zijn derde overwinning in één week tijd. Op de eerste van zijn twee tweehonkslagen dit duel van Sheadion Jamanika (3 uit 4) en een hit van Ibrahin Redan kwam de ploeg al in de eerste inning opeen 2-0 voorsprong. In de derde inning nam Quick Amersfoort de leiding in de wedstrijd echter over. Storks kon in de gelijkmakende slagbeurt nog wel op gelijke hoogte komen, maar zag hierna de bezoekers uitlopen naar de 4-6 winst. De slagploeg van Storks kwam met twaalf hits opnieuw sterk voor de dag, maar kon niet voorkomen dat de nieuwe hekkensluiter Quick Amersfoort de Haagse ploeg in het klassement weer tot één punt naderde.

 • Quick Amersfoort – Silicon Storks: 3-6 | boxscore
 • Silicon Storks – Quick Amersfoort: 4-6 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  24-46
2. HCAW        27-37
3. L&D Amsterdam   24-35
4. Twins Oosterhout  27-35
5. DSS/Kinheim    27-20
6. Hoofddorp Pioniers 27-12
7. Silicon Storks   27-11
8. Quick Amersfoort  27-10

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse