EK U18 2021

Softbalsters Koninkrijksteam U18 openen EK in Praag met twee monsterzeges

Op dag 1 van het EK Softbal won Team Kingdom of the Netherlands U18 twee keer ruim. Foto: Ouders en staff

Softbalsters Koninkrijksteam U18 openen EK in Praag met twee monsterzeges

In Praag is vandaag het EK Softbal U18 begonnen en voor Team Kingdom of the Netherlands stonden er gelijk twee wedstrijden in de eerste groepsfase op het programma. De ploeg van bondscoach Saskia Kosterink opende het EK sterk met twee monsterzeges tegen Oostenrijk en Oekraïne.

Op een dag waarop het Koninkrijksteam twee wedstrijden moest spelen, zouden er uiteindelijk maar zeven innings gespeeld worden. Die werden wel verdeeld over twee wedstrijden, want Oranje maakte vandaag korte metten met zowel Oostenrijk als Oekraïne.

De eerste wedstrijd, tegen Oostenrijk, begon zeer voortvarend. Al voordat startend werpster Lisa Brink ook maar één bal gegooid had, stond het Koninkrijksteam al met 10-0 voor. Mede dankzij driehonkslagen van Sanne van der Putten, Amy Felix en Julia Kwakernaak en de inside-the-park homerun van Renske Tellekamp was de wedstrijd al snel gespeeld.

Na sterk werpen van Brinkman en Yala Zwakman, zes runs in de tweede en vijf runs in de derde inning stond er na drie innings een 21-0 einduitslag op het scorebord. Aanvallend blonken Sietske Drijvers (3 uit 4 met 4 RBI) en Amy Felix (2 uit 2 met 4 RBI) uit bij het team dat in totaal 13 honkslagen sloeg.

Oekraïne

Ook in de middagwedstrijd kon de startend werpster, in dit geval Esmee Ames, de wedstrijd beginnen met een ruime voorsprong. Deze keer scoorde Oranje in de eerste slagbeurt direct vijf runs met als absolute hoogtepunt de two-run homerun van Julia Kwakernaak. De bal die van haar knuppel schoot vloog in het midveld over de hekken.

Oekraine probeerde nog terug te komen in de wedstrijd en scoorde in de gelijkmakende slagbeurt de 5-1, maar in de daaropvolgende innings liep het Koninkrijksteam vrij gemakkelijk uit naar een grote zege. Zes runs in de tweede, drie in de derde en nog eens acht in de vierde inning zorgden voor een vrij simpele 22-3 overwinning.

Julia Kwakernaak was de grootste smaakmaker voor het Koninkrijksteam zij sloeg 4 uit 4 met een homerun en 5 RBI. Renske Tellekamp sloeg 2 uit 4 met twee triples en 3 RBI. Lauren Heijnsdijk en Robin Verhagen gooiden de wedstrijd in relief in het slot.

Morgen krijgt het Koninkrijksteam waarschijnlijk iets meer tegenstand. Dan is om 17.00 uur Spanje de enige tegenstander. De Spanjaarden versloegen vandaag Oostenrijk, maar verloren met ruime cijfers van Tsjechië. Team Kingdom of the Netherlands tegen Spanje bekijk je morgen live via www.baseballsoftball.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021