EK U15 2021

Honkballers U15 gooien combined no-hitter; winnen openingswedstrijd ruim

De werpers van Team Kingdom of the Netherlands, Kimi Verkruijssen en Tristan Kuijer (foto), gooiden een combined no-hitter (Foto: Line Drive Captures)

Honkballers U15 gooien combined no-hitter; winnen openingswedstrijd ruim

Team Kingdom of the Netherlands U15 begon vanochtend aan het EK in Slowakije. In Trnava was Oostenrijk de eerste tegenstander van het toernooi. Bondscoach Eelco Jansen kan tevreden terugkijken op de eerste wedstrijd van zijn team en zeker op de prestaties van zijn werpers, die een combined no-hitter gooiden!

In de eerste inning kwam de slagploeg nog niet helemaal los. Een hit by pitch en een vrije loop gaven het Koninkrijksteam de eerste scoringskans, maar met twee uit kon die nog niet verzilverd worden. De Oostenrijkers scoorden ook niet, maar kregen in de tweede inning hun eerste honkloper. Starter Kimi Verkruijssen gooide een lead-off walk, maar werkte zich via een vangbal en twee grondballen snel uit de problemen. Zijn vervanger Tristan Kuijer gooide eveneens twee innings en stond ook slechts één honkloper toe. Deze keer via een veldfoutje. Omdat de aanval na de eerste inning keihard begon te draaien, was het einde van de wedstrijd al na vier innings bereikt en zo gooiden Verkruijssen en Kuijer een gecombineerde no-hitter tegen Oostenrijk.

Mercy rule

Aanvallend werd het verschil gemaakt in een 11-run tweede inning. Het Koninkrijksteam scoorde die elf runs op vijf honkslagen en maakte zo optimaal gebruik van de controleproblemen van de Oostenrijkse pitchers. Het was pitcher Kimi Verkruijssen zelf die met zijn RBI-single de score opende. De andere RBI hits van deze slagbeurt kwamen van D’mani Boedhoe (RBI-double), Moos van Genderen (RBI-single) en Keegan Pieternella (two-run single).

Na nog één run in de derde inning zorgde Junairo Ostiana voor het slotakkoord van deze wedstrijd. Zijn bases clearing 3-run double in de vierde inning betekende het einde van de wedstrijd via de mercy rule. Na vier volledige innings stond de 15-0 einduitslag op het scorebord.

Een goed begin voor het Koninkrijksteam U15 dat morgen om 16.00 uur tegen thuisland Slowakije speelt. Bij winst is Oranje dan al geplaatst voor de halve finale. Op woensdag volgt in de laatste groepswedstrijd de belangrijke test tegen aartsrivaal Italië, dat ook is ingedeeld in Groep B. In Groep A strijden Tsjechië, Duitsland en Frankrijk om de twee halve finale plekken.

Wil je deze wedstrijd terugkijken? Dat kan via deze link!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2021