EK U18 2021

Ook Spanje geen partij voor Koninkrijksteam U18

Team Kingdom of the Netherlands U18 blijft ook na drie wedstrijden ongeslagen op het EK (Foto: Ouders en staf)

Ook Spanje geen partij voor Koninkrijksteam U18

Op het EK Softbal U18 in Praag verdiende Team Kingdom of the Netherlands vandaag de derde zege. Na twee monsterzeges op de eerste dag van het toernooi was vandaag Spanje de tegenstander. Op papier een sterkere tegenstander dan Oostenrijk en Oekraïne, maar ook deze tegenstander werd moeiteloos aan de kant gezet.

Startende werpster Esmee Ames begon direct sterk en stond in de eerste drie innings slechts één punt toe. Ondertussen werd ze aanvallend bijgestaan met maar liefst vier punten in de eerste inning en nog eens twee in de derde. In de eerste inning werden de punten binnengeslagen door Reganied Franka, Renske Tellekamp en Sarah Evers. Diezelfde Evers en Julia Kwakernaak zorgden in de derde inning voor de runs.

Zwaarste klappen

In de vierde inning vielen de zwaarste klappen. Spanje kwam in die slagbeurt terug tot 6-4, maar het Koninkrijksteam drukte enige hoop die zij mogelijk kregen gelijk de kop in en scoorde vijf punten tijdens met twee uit in de slagbeurt. Renske Tellekamp (2 uit 2 met 4 RBI) sloeg 2 punten binnen op een double, evenals Julia Kwakernaak (1 uit 2 met 3 RBI) direct daarna. Sarah Evers deed er nog een schepje bovenop met een tweehonkslag en zorgde zo voor een 11-4 tussenstand.

Reliever Yala Zwakman gooide de wedstrijd voor Oranje in het slot en zo bleef na vijf innings de 11-4 stand op het scorebord staan. Esmee Ames pakte de win voor het Koninkrijksteam, dat nu met drie overwinningen bovenaan staat in groep B. Morgen speelt de ploeg van bondscoach Kosterink de laatste groepswedstrijd uit de eerste ronde tegen het nu nog eveneens ongeslagen thuisland Tsjechië (2-0). Deze wedstrijd, die om 20.00 uur begint, bekijk je live via deze link.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021