Pitcher Nelmerson Angela in actie bij zijn debuut in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

De ‘wederopstanding’ van Silicon Storks

Nelmerson Angela is een van de belangrijke nieuwe spelers bij Storks die voor een goede energie zorgen (Foto: Rober Bos)

De ‘wederopstanding’ van Silicon Storks

Het seizoen 2020 was niet alleen door COVID-19, maar óók om andere redenen niets meer of minder dan een rampjaar voor de Haagse honkballers van Silicon Storks. Van alle goede voornemens kwam niets terecht; het team eindigde troosteloos op de laatste plaats in de Hoofdklasse. Dat er in 2020 geen degradatie mogelijk was, was in feite hun redding. Dit jaar is alles anders.

Er staat gewoon weer een team met de juiste mentaliteit, een volledig nieuw team met grote Antilliaanse inbreng. Niet alleen uit Nederland, ook van de eilanden. Er wordt steeds beter gespeeld. Tegen het hogergeplaatste Twins uit Oosterhout werd onlangs éénmaal gewonnen en éénmaal gelijk gespeeld; de derde wedstrijd ging wel verloren, maar met minimaal verschil.

In de Play-Downs moet het straks gebeuren

Hoewel er natuurlijk best nog wel eens een mindere dag zal komen, staat het team op scherp om dit jaar zo hoog mogelijk te eindigen.  Want dat er mogelijkheden zijn, daar is iedereen van overtuigd.

Sterker nog, de spelers hebben voor zichzelf bepaald dat een zesde plaats in de rangschikking mogelijk moet zijn. Dat moet dan wel in de Play-Downs gebeuren. Het laatste deel van de competitie waarin uiteindelijk wordt bepaald wie er laatste wordt en – in een tweekamp met de representant uit de Eerste Klasse wordt dan uiteindelijk bepaald wie er degradeert of promoveert. En dat het dan best nog spannend kan worden blijkt wel uit de tussenstand van de nummers vijf tot en met acht van dit moment:

5. DSS/Kinheim             27-20
6. Hoofddorp Pioniers  27-12
7. Silicon Storks            27-11
8. Quick Amersfoort     27-10   

Op jacht naar de eerste sweep van het seizoen

Anders dan in het begin van het seizoen, hebben de mannen van Storks de smaak van het winnen nu echt te pakken. Zo goed zelfs, dat er in een drieluik tegen Quick Amersfoort – in de directe strijd om de zevende plaats – twee van de drie wedstrijden gewonnen werden, zodat Storks op de ranglijst nu Quick voorbij is. Het werd net geen sweep, maar het doel was bereikt.

Door de enorme vooruitgang die er de laatste weken in Kijkduin is geboekt, zal de eerste sweep echter niet lang op zich laten wachten.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse