EK U15 2021

Koninkrijksteam U15 plaatst zich met ruime overwinning voor halve finale EK

Jamie Beerman sloeg vier punten binnen in de 15-1 overwinning. (Foto: Line Drive Captures)

Koninkrijksteam U15 plaatst zich met ruime overwinning voor halve finale EK

Na een simpele overwinning tegen Oostenrijk op dag één van het EK U18 stond Team Kingdom of the Netherlands vandaag tegenover een andere Europese ‘honkbaldwerg’ in Slowakije, dat in Trnava een thuiswedstrijd speelde. Zoals van het Koninkrijksteam verwacht mocht worden werd er ook vanmiddag met ruime cijfers gewonnen en blijft het team ongeslagen.

Al in de eerste slagbeurt namen de Oranje mannen de voorsprong. Twee honkslagen (Tyrell Mercado Reyes en Maurizio Montenegro Espinoza) en een vrije loop (Amarensio Franka) gaven het Koninkrijksteam volle honken met nul uit. Een nieuwe vrije loop voor Junairo Ostiana zorgde voor het eerste Nederlandse punt, waarna D’mani Boedhoe, Jamie Beerman en Jorrit Patist (2) met RBI voor een 5-0 voorsprong zorgden.

Op de heuvel begon vandaag Tobias Imming voor het Koninkrijksteam en hij zette twee innings lang de lijn van zijn collega’s van gisteren door. Geen honkslagen en geen problemen. Bij een 8-0 voorsprong in de derde inning viel dan toch de eerste honkslag tegen van dit EK en die leidde, dankzij twee vrije lopen ook gelijk tot het eerste punt tegen.

De slagploeg reageerde echter goed met nog eens vijf runs in de vierde inning en opvallend genoeg was het ’t onderste gedeelte van de lineup dat ontzettend belangrijk was in deze wedstrijd. Jamie Beerman en Jorrit Patist, respectievelijk de achtste en negende slagman, gingen 1 uit 2 en 2 uit 4 met beiden 4 binnengeslagen punten en zorgden daarmee voor meer dan de helft van de volledige productie van het Koninkrijksteam in de met 15-1 gewonnen wedstrijd.

Op de heuvel hielden Imming en zijn relievers Tim Scholte en Thijs Helms de wedstrijd goed dicht. De Slowaken kwamen niet verder dan één honkslag en vijf vrije lopen, terwijl de Nederlandse pitching goed was voor zeven keer drie slag. Check de volledige box score hier.

Met twee overwinningen op zak volgt morgen de eerste echte test van dit EK. Dan is om 11.00 uur het eveneens nog ongeslagen Italië de eerste tegenstander. Op het spel staat de eerste plaats in de groep, maar beide teams zijn al geplaatst voor de halve finale van zaterdag!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2021