EK U18 2021

Koninkrijksteam U18 onderuit tegen Tsjechië

Team Kingdom of the Netherlands bleef hitloos tegen de Tsjechen. Morgen begint de tweede ronde met de wedstrijd tegen Duitsland (Foto: ouders en staff)

Koninkrijksteam U18 onderuit tegen Tsjechië

Tekst: Freek van der Kooij

De laatste groepswedstrijd uit de eerste ronde van het EK U18 in Praag beloofde van tevoren al een zware te worden. Thuisland Tsjechië – dat in deze wedstrijd uit speelde – was net als Team Kingdom of the Netherlands nog ongeslagen. Met drie grote zeges op zak streden deze twee teams om de groepswinst.

Hoewel het Koninkrijksteam tot dusver tijdens dit EK aanvallend erg sterk was, bleken de Tsjechen defensief goede tegenstand te kunnen geven. De startende werpster van Tsjechië, Katerina Kindermannova, hield de Oranje slagploeg goed in bedwang en werd daarnaast door een foutloos veld sterk bijgestaan.

Aanvallend wisten de Tsjechen druk te houden en liepen zij langzaam, maar zeker uit. In elk van de eerste drie innings scoorde Tsjechie één run, maar laat in de wedstrijd liepen zij echt uit. Na nog eens drie runs in de vijfde inning en twee in de zesde stond er een 8-0 stand op het scorebord. De Tsjechen sloegen zes honkslagen en profiteerden optimaal van een aantal dure fouten van het Koninrkijksteam.

Uiteindelijk wist de ploeg van bondscoach Kosterink niet door de ijzersterke pitching heen te breken en hield de enige werpster van de Tsjechische ploeg het potdicht met 0 hits tegen en maar liefst 13 keer drieslag. Een 8-0 nederlaag en een no-hitter tegen. Niet de uitslag waar op gehoopt werd, maar er is ook goed nieuws.

Oranje heeft zich geplaatst voor de tweede ronde. Een nieuwe groepsfase met de nummers één tot en met drie uit beide groepen uit de eerste groepsfase. Morgen dus een nieuwe kans op een overwinning. Dan is de nummer 2 van Groep A, Duitsland (4-1) de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 15:00 en bekijk je live via www.baseballsoftball.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021