HB Hoofdklasse

Silicon Storks naar zesde plaats

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Silicon Storks naar zesde plaats

De honkballers van Silicon Storks zijn in twee weken tijd geklommen van de achtste en laatste plaats naar de zesde positie in het klassement van de honkbal hoofdklasse. Nadat de Haagse ploeg deze maand al wedstrijden won van Twins Oosterhout en Quick Amersfoort, werd vanavond ook Hoofddorp Pioniers verslagen. In Haarlem won HCAW vanavond zijn zevende shut-out.

In Hoofddorp pakte Silicon Storks vanavond zijn achtste overwinning van het seizoen. Dat is het hoogste aantal sinds de ploeg in 2018 na 38 jaar afwezigheid terugkeerde op het hoogste niveau. De formatie van hoofdcoach Eugene Henson ging met zijn aantal overwinningen afgelopen weekeinde al Hoofddorp Pioniers (6) en Quick Amersfoort (5) voorbij, maar kon door de vier strafpunten eerder dit seizoen pas vanavond Hoofddorp Pioniers ook in het klassement voorbij.

Hoofddorp Pioniers krijgt aankomend weekeinde de kans om de zesde plaats in twee wedstrijden tegen Silicon Storks weer terug te veroveren. Koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam wonnen vanavond hun wedstrijden tegen Twins Oosterhout en Quick Amersfoort. Het was voor beide teams hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse sinds de onderbreking voor de European Champions Cup, waar beide Nederlandse clubs buiten de teamprijzen vielen.

Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks

Silicon Storks sloeg vanavond tegen Hoofddorp Pioniers in de negende inning toe. Nadat de Haagse honkballers in de vierde inning een 0-3 voorsprong uit handen hadden gegeven, draaiden zij in hun laatste slagbeurt een 5-3 achterstand om in een 5-8 overwinning. Darren Winklaar (tweehonkslag) en Ibrahin Redan (driehonkslag) sloegen samen drie van de vijf Haagse punten in deze slagbeurt binnen.

Het is voor Storks al de vierde overwinning in de laatste zes wedstrijden. In de laatste zeven wedstrijden verzamelden de Haagse honkballers maar liefst negen punten. Met deze week nog twee wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers en volgende week drie duels tegen DSS/Kinheim voor de boeg, krijgt Silicon Storks alle kans om zelfs te klimmen naar de vijfde positie in het klassement.

 • Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks: 5-8 | boxscore

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Curaçao Neptunus verwerkte het vorige week teleurstellend verlopen Europese clubtoernooi vanavond in de wedstrijd tegen Twins Oosterhout in één inning. Na een geraakt werper voor Stijn van der Meer sloegen John Polonius, Dwayne Kemp, Dudley Leonora, Shaldimar Daantji, Dashenko Ricardo en Gregory Muller honkslagen om de Rotterdammers al na één inning op een 6-0 voorsprong te brengen.

Ondanks de voortvarende start slaagde de koploper er niet in om de wedstrijd na zeven innings te beëindigen. Na een Rotterdams punt in de vijfde inning scoorden beide teams nog tweemaal in de zesde inning om de eindstand op 9-2 te brengen. Pitcher Diegomar Markwell pakte zijn zevende seizoenszege, de meeste van de pitchers tot dusver dit jaar.

Voor Curaçao Neptunus maakte in de achtste inning Jah-one Boer zijn debuut in de hoofdklasse. Hij sloeg een honkslag naar het tweede honk in zijn allereerste en enige slagbeurt van de wedstrijd.

 • Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout: 9-2 | boxscore

Quick Amersfoort – L&D Amsterdam

Voormalig Major Leaguer Shairon Martis (4-1-4-1) loodste zijn team met een 0-3 voorsprong de zevende inning in. Vanaf het moment dat hij werd gewisseld, zag Quick Amersfoort kans om terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte tot 3-4.

Tweehonkslagen op rij van Rowan van Hoek en Bryan Engelhardt zorgden voor twee runs in de achtste inning. Emeron Lourens (honkslag) scoorde het derde Amersfoortse punt op een hit van Mees Robberse in de negende inning. Met het winnende punt in het slagperk sloeg Rachid Engelhardt nog wel de bal ver het rechtsveld in, maar dat werd een prooi voor Denzel Richardson, die de laatste uit maakte en de winst veilig stelde.

Roelie Henrique (3 uit 3), Gilmer Lampe (3 uit 5) en Denzel Richardson (3 uit 5) sloegen elk drie hits voor de Amsterdammers.

 • Quick Amersfoort – L&D Amsterdam: 3-4 | boxscore

DSS/Kinheim – HCAW

Pitchers Jim Ploeger, Bobbie Gnade en Jasper Elfrink hielden de slagploeg van DSS/Kinheim vanavond op slechts drie hits voor de zevende shut-out van HCAW dit seizoen. Dat is het hoogste aantal voor een hoofdklasseteam dit seizoen. Het drietal werd geholpen door de Bussumse aanval die al in de eerste inning een 0-4 voorsprong op het scorebord bracht. Bob van der Meer sloeg met zijn honkslag twee van die punten binnen. Christopher Gé scoorde in de tweede inning zijn tweede punt van de avond. Het bleek het laatste punt van de wedstrijd, want beide teams wisten hierna geen kansen meer te creëren.

In de achtste inning debuteerde Paris Aguilera Zayas voor DSS/Kinheim in de hoofdklasse. De jeugdinternational, die twee weken geleden Europees kampioen werd met het U18 Koninkrijksteam, kreeg als pinch-hitter in de achtste inning vier wijd in zijn eerste slagbeurt en maakte het duel af als linksvelder.

Klassement

1. Curaçao Neptunus  25-48
2. HCAW        28-39
3. L&D Amsterdam   25-37
4. Twins Oosterhout  28-35
5. DSS/Kinheim    28-20
6. Silicon Storks   28-13
7. Hoofddorp Pioniers 28-12
8. Quick Amersfoort  28-10

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse