EK U15 2021

Koninkrijksteam U15 in halve finale tegen Tsjechië; hard onderuit tegen Italië

Toen de stofwolken opgetrokken waren, stond er helaas een 12-2 nederlaag op het scorebord (Foto: Line Drive Captures)

Koninkrijksteam U15 in halve finale tegen Tsjechië; hard onderuit tegen Italië

Team Kingdom of the Netherlands U15 plaatste zich dankzij ruime overwinningen op laagvliegers Oostenrijk en Slowakije al voor de halve finale en speelde vandaag om de groepswinst tegen aartsrivaal Italië. Op zich stond er niet gigantisch veel op het spel, maar deze matchup is natuurlijk altijd een prestigestrijd. Helaas was vandaag Italië veel te sterk voor een slordig Koninkrijksteam.

Een overwinning zat er vandaag eigenlijk helaas geen moment in voor het Koninkrijksteam. Al in de eerste inning scoorden de Italianen mede dankzij één veldfout en een 3-run homerun (Daniele di Persia) al vier runs. In de derde inning deed Oranje iets terug. Een double van Tyrell Mercado en een single van Mauricio Montenegro gaven het Koninkrijskteam lopers op eerste en derde honk met 0 uit. Amarensio Franka sloeg met een sac fly het eerste Nederlandse punt over de thuisplaat, maar dankzij twee strikeouts kwamen de Italianen uit de inning.

Dichterbij de overwinning kwamen de Oranje mannen vandaag niet. De Italianen maakten gebruik van 5 veldfouten en een aantal doorgeschoten ballen om uit te lopen naar een zeer ruime overwinning. Zij scoorden 12 runs op 10 honkslagen op weg naar de 12-2 overwinning. Het tweede Nederlandse punt werd gescoord door Junairo Ostiana op de sacrifice fly van Jamie Beerman.

Deze nederlaag blijft gelukkig zonder grote gevolgen. Morgen speelt het Koninkrijksteam om 19.00 uur de halve finale in en tegen Tsjechië (Brno), dat vanavond nipt van Duitsland won om zich als groepshoofd te plaatsen voor de halve finale. De andere halve finale gaat tussen Italië en Frankrijk. Om een kans te krijgen om zich in de finale te revancheren voor de pijnlijke nederlaag van vandaag zal Oranje dus morgen eerst Tsjechië moeten verslaan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2021