EK U18 2021

Koninkrijksteam U18 houdt zicht op finale na winst tegen Duitsland

Team Kingdom of the Netherlands U18 heeft nog zicht op de finale (Foto: Ouders en staff)

Koninkrijksteam U18 houdt zicht op finale na winst tegen Duitsland

Tekst: Freek van der Kooij

Team Kingdom of the Netherlands is op het EK Softbal U18 in Praag redelijk door de eerste groepsronde gekomen. De ploeg wist zich te plaatsen voor de tweede groepsfase, als nummer 2 van groep B. Vandaag begonnen zij in die tweede ronde met een goede overwinning tegen de nummer 2 van groep A, Duitsland (4-2).

Startende werpster Lisa Brink wist de oosterburen voor 5 innings stil te houden. Met 5 keer drieslag, kreeg ze maar 5 honkslagen tegen en er werd niet gescoord. Daarentegen was het voor het Koninkrijksteam aanvallend meteen raak, met 2 runs in de eerste inning. Sietske Drijvers (1 uit 3 met 1 RBI) sloeg een tweehonkslag, die direct gevolgd werd door een honkslag van Julia Kwakernaak (4 uit 4 met 2 RBI). Ook daarna bleef de ploeg van bondscoach Kostering sprokkelen. De voorsprong werd telkens uitgebreid met één run per inning in de derde en vierde slagbeurt en 2 runs per inning in de vijfde en zesde.

In de zesde inning werd de shut-out door de Duitsers verbroken. Zij scoorden hun eerste run op een driehonkslag, maar dit liep direct uit in de laatste nul op thuis voor Duitsland. Zo kwamen zij uiteindelijk toch niet echt dichterbij het Koninkrijksteam, dat er in de laatste inning nog een schepje bovenop deed met twee extra runs. Dit bracht de wedstrijd tot een eindstand van 8-1. Het Koninkrijksteam sloeg 12 honkslagen, waarvan vier voor extra honken.

Morgen is de dag des oordeels voor Team Kingdom of the Netherlands dat de tweede wedstrijd van de tweede ronde speelt tegen grootmacht Italië, die ongeslagen de eerste fase van het EK is doorgekomen, maar vanavond van Tsjechië verloren. Bekijk deze wedstrijd om 12:30, live via www.baseballsoftball.tv.

Ook de tweede wedstrijd van de dag bekijk je via deze link. Dan is om 19.30 uur Frankrijk de tegenstander. Een overwinning op Italië is genoeg om de finale van zaterdag te bereiken. Oranje is dan vanwege onderling resultaat niet meer in te halen. Dat geldt andersom overigens ook, want als de Italianen winnen is Oranje uitgeschakeld voor de finale. De Tsjechen weten zich dankzij de overwinningen op het Koninkrijksteam en Italië al verzekerd van de finale en kunnen achterover leunen en toekijken wie hun tegenstander wordt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021