EK U18 2021

Koninkrijksteam U18 speelt morgen voor brons

Reganied Franka en het Koninkrijksteam U15 strijden morgen om het brons tegen Spanje (Foto: Ouders en staff)

Koninkrijksteam U18 speelt morgen voor brons

Tekst: Freek van der Kooij

Na een flinke overwinning van Duitsland gisteren, nam Team Kingdom of the Netherlands het vandaag op tegen het gevreesde Italië. De uitslag van deze wedstrijd zou beslissen welk van deze twee teams in de finale tegenover Tsjechië zou staan. Het Koninkrijksteam heeft geen finaleplaats weten te verdienen, maar ging vandaag niet zonder strijd ten onder. Het werd uiteindelijk een teleurstellende dag voor de Nederlandse softbalsters, die nipt verloren van Italië en morgen om het brons strijden.

In de eerste wedstrijd van de dag, tegen aartsrivaal Italië vielen pas in de derde inning de eerste punten, één aan beiden kanten. Sietske Drijvers (1 uit 4) wist het spits af te bijten met een velders keus, waarop Reganied Franke kon scoren. Die voorsprong hield helaas niet lang stand. Een RBI-single in de derde inning en in de eerstvolgende slagbeurt van de Italianen een wilde worp met een loopster op drie zorgden voor een 2-1 voorsprong.

In een heus pitchersduel waarin voor Oranje Esmee Ames, Lauren Heijnsdijk en Lisa Brink het uitstekend deden, lukte het Oranje om in de zesde inning weer gelijk te komen, wederom door een velderskeus, ditmaal van Bente Zwanenburg (1 uit 3).

Met een gelijke stand in de gelijkmakende slagbeurt van de zevende inning, kwam het Koninkrijksteam echter in de problemen. Na een stootslag en een tweehonkslag, werden de honken vol gemaakt door opzettelijk vier wijd. Een walk-off sacrifice fly naar het rechtsveld bracht dit spannende duel, hoewel de play op de thuisplaat erg close was, op een score van 3-2 ten einde.

Frankrijk

Later op de avond herpakte Team Kingdom of the Netherlands zich tegen Frankrijk, met een enorme zege van 15-0. Aanvallende uitblinkers waren met 2 driehonkslagen in de eerste inning Nazira Charles (2 uit 3 met 4 RBI) en Renske Tellekamp (1 uit 1 met 3 RBI). Pitchers Yala Zwakman en Robin Verhagen hielden de Franse slagploeg in drie innings op één honkslag, terwijl Oranje met 8 runs in de eerste inning en 7 runs in de derde inning korte metten maakten met de Franse defensie.

Voor een medaille

Morgen speelt het Koninkrijksteam tegen Spanje voor brons. Dit team hebben zij in de eerste groepsfase met 11-4 verslagen. Als dit morgen weer lukt, verdienen zij een derde plek op het EK. Deze wedstrijd, die om 14:30 wordt gespeeld, bekijk je live via www.baseballsoftball.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021