EK U15 2021

Honkballers U15 onderuit in halve finale

Team Kingdom of the Netherlands U15 zal het morgen opnemen tegen de aartsrivaal in de strijd om het brons (Foto: Line Drive Captures)

Honkballers U15 onderuit in halve finale

In de halve finale van het EK stond Team Kingdom of the Netherlands U15 op zaterdag in Brno tegenover thuisland Tsjechië. Eerder op de dag hadden de Fransen al voor een gigantische verrassing gezorgd door in de andere halve finale Italië te verslaan, maar tot een finale tussen Frankrijk en het Koninkrijksteam kwam het niet. Voor de tweede dag op rij liep de ploeg van bondscoach Eelco Jansen met een ruime nederlaag van het veld af.

Aanvallend was Oranje niet opgewassen tegen de Tsjechische starter Jan Kozel, die in vijf innings slechts twee honkslagen (Moos van Genderen en Junairo Ostiana) toestond. Al in de tweede inning namen de Tsjechen een ruime voorsprong. Op twee honkslagen, twee vrije lopen, een geraakt werper en een veldfout scoorde de Tsjechische aanval op starter Kimi Verkruijssen vier runs.

Daar werden zowel in de derde als in de vierde inning nog eens drie runs aan toegevoegd, terwijl het Koninkrijksteam daar dus weinig tegenover kon stellen. Zo kon het gebeuren dat de wedstrijd na vijf innings al vervroegd tot een einde kwam met een zware 10-0 nederlaag in deze halve finale.

Morgen krijgt het Koninkrijksteam nog de kans om het toernooi enigszins te redden met een bronzen medaille, maar daarvoor krijgt het nog wel een zware kluif aan de Italianen, die verrassend genoeg eveneens de finale en daarmee de kans op plaatsing voor het WK van volgend jaar misliepen. Deze wedstrijd wordt zondag om 15.00 uur gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2021