EK U18 2021

Softbalsters U18 pakken brons op EK

Blije gezichten na de gewonnen bronze medal game tegen Spanje (Foto: WBSC Europe)

Softbalsters U18 pakken brons op EK

Tekst: Freek van der Kooij

Gisteren kwam Team Kingdom of the Netherlands in een spannend duel tegen de uiteindelijke nummer 2 van het EK U18, Italië, net tekort. Dit betekende dat zij vandaag net Spanje mochten strijden om brons. Met een 7-3 overwinning pakte het Koninkrijksteam de nog hoogst haalbare plek op het erepodium.

Al snel kwam Oranje op voorsprong, dankzij twee runs in de eerste inning. Een Spaanse veldfout op een slag van Sanne van der Putten met daar overheen een honkslag van Sietske Drijvers, die in deze bronze medal game 3 uit 4 ging met 3 RBI, en later in de slagbeurt een geraakt werper met de honken vol zorgden voor de runs. De inning erna werd deze voorsprong verdubbeld door een 2-run-single van wederom Drijvers. Ondertussen stond startend werpster Lisa Brink 4 innings lang geen runs toe.

Door een aantal veldfouten en een honkslag in de vijfde inning kwamen de Spanjaarden toch op het scorebord, maar zij vormden eigenlijk geen moment een bedreiging voor het Koninkrijksteam. Tenley Boersma (1 uit 3 met 2 RBI) bracht met haar honkslag in de zesde slagbeurt bij een tussenstand van 5-2 twee insurance runs over de thuisplaat voor het Koninkrijksteam. Werpster Lisa Brink ging vrolijk verder met domineren en zou uiteindelijk in zes innings 10 keer drie slag gooien.

In de zevende en laatste slagbeurt van Spanje werd er nog een aanvallende poging gedaan op reliever Yala Zwakman, maar meer dan een sacrifice fly zat er niet in. Dit bracht de einduitslag op 7-3 en verzegelde de bronzen plak voor Team Kingdom of the Netherlands op het EK U18 in Praag. Het goud ging naar thuisland Tsjechië, dat in de finale met 6-3 te sterk was voor Italië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021