HB Hoofdklasse

Twins Oosterhout verslaat Curaçao Neptunus

Foto: © Robert Bos

Twins Oosterhout verslaat Curaçao Neptunus

Twins Oosterhout is vanmiddag de tweede ploeg geworden die dit seizoen heeft gewonnen van koploper Curaçao Neptunus. De honkballers uit Oosterhout maakten met hun knappe 3-0 shut-out een einde aan serie van zestien overwinningen op rij voor koploper Curaçao Neptunus. Hoofddorp Pioniers pakte met zijn winst op Silicon Storks de zesde plaats terug in het klassement.

Curaçao Neptunus verloor in de Nederlandse hoofdklasse tot vandaag maar eenmaal. Op zondag 16 mei was Hoofddorp Pioniers met 12-6 te sterk voor de Rotterdammers. Hierna won Curaçao Neptunus zestien wedstrijden op rij. Aan die ongeslagen serie maakte Twins Oosterhout vandaag een einde. De wedstrijd tussen Twins Oosterhout en Curaçao Neptunus werd in de zevende inning vanwege de regen beëindigd.

Net als Twins Oosterhout wonnen vandaag ook HCAW en L&D Amsterdam hun wedstrijd. Nummer twee HCAW en nummer drie L&D Amsterdam liepen daarmee twee punten in op de koploper. Voor deze twee teams was het de vijfde overwinning op rij. Dat is nu de langstlopende serie overwinningen in de hoofdklasse.

Ondanks het verlies is Curaçao Neptunus vandaag de eerste ploeg geworden die zich heeft geplaatst voor de Play-Offs (Bovenste-4 Poule). HCAW won vandaag van DSS/Kinheim, waardoor Neptunus niet meer in te halen is door de Haarlemse nummer vijf.

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

Foto: © Robert Bos

Twins Oosterhout opende vandaag tegen Curaçao Neptunus al in de eerste inning de score na honkslagen van Rayshelon Carolina, Tyriq Kemp en Shurman Marlin. Carolina scoorde in de derde inning het tweede punt voor Twins Oosterhout. Na zijn driehonkslag kon hij de thuisplaat passeren op een hit van Kemp. Met een solohomerun bracht Ruendrick Piternella de voorsprong voor de thuisploeg in de vierde inning op 3-0.

Op het pitchen van de Japanner Taisei Nakamura (7-1-3-1 in 5 innings) kreeg Curaçao Neptunus wel verschillende lopers op het tweede honk, maar lukte het de Rotterdamse ploeg niet om te scoren. De beste kans kreeg Curaçao Neptunus in de zevende inning nadat Quintin de Cuba de slagbeurt had geopend met een tweehonkslag. Shaldimar Daantji kreeg hierna vier wijd. Vlak daarna moest de wedstrijd vanwege de regen worden stilgelegd. Na een uur wachten, werd besloten het duel definitief te stoppen. Daarmee was de tweede nederlaag dit seizoen voor Curaçao Neptunus een feit.

 • Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus: 3-0 (6 innings) | boxscore

HCAW – DSS/Kinheim

HCAW gebruikte een productieve zevende inning om met 13-4 te winnen van DSS/Kinheim. De Haarlemse ploeg kwam na vier hits in de tweede inning op een 0-3 voorsprong. Die voorsprong hield stand tot de zesde inning. Bij een 1-4 tussenstand maakte HCAW eerst gelijk. Bob van der Meer sloeg met volle honken een honkslag waarop twee man konden socren. Jeandro Tromp scoorde hierna de gelijkmaker op een wilde worp.

In de zevende inning sloeg HCAW hard toe. De Bussumse ploeg kreeg veertien spelers in het slagperk. Victor Draijer en Max Draijer sloegen beiden een tweehonkslag. Max Draijer sloeg daarmee drie punten binnen. Bob van der Meer sloeg met zijn derde hit van de dag opnieuw twee ploeggenoten over de thuisplaat. Uiteindelijk scoorde HCAW maar liefst achtmaal in de zevende inning. Leandro Anasagasti (tweehonkslag) bepaalde in de achtste inning de eindstand op 13-4. Bij de Haarlemse ploeg gooide Jemail Streedel de wedstrijd uit. Hij maakte daarmee zijn debuut in de hoofdklasse. Voor HCAW maakte Julian Rip zijn rentree in de hoofdklasse. Door zijn collegeseizoen speelde hij sinds 2018 niet meer in de hoofdklasse.

L&D Amsterdam – Quick Amersfoort

Juan Carlos Sulbaran (10-1-2-1) hield vanmiddag Quick Amersfoort zeven innings lang puntloos, terwijl Kalian Sams met een grandslam-homerun vier punten binnensloeg in de vijfde inning. Door hits van onder meer Sicnarf Loopstok. Delano Selassa en Denzel Richardson liep L&D Amsterdam in de zevende en achtste inning uit van 5-0 naar 10-0. Daarmee kon de wedstrijd na acht innings worden beëindigd.

 • L&D Amsterdam – Quick Amersfoort: 10-0 (8 innings) | boxscore

Silicon Storks – Hoofddorp Pioniers

Hoofddorp Pioniers pakte vandaag overtuigend de zesde plaats terug in het klassement. Die zesde plaats verloren de honkballers van Pioniers donderdagavond na hun nederlaag tegen Silicon Storks. Vandaag haalde Pioniers revanche. De Hoofddorpse ploeg scoorde elf punten in de 1-11 overwinning. Pitchers Scott Prins en Dylan Farley stonden samen slechts één punt toe.

De bezoekers profiteerden vooral van de twaalf keer vier wijd, zes keer geraakt werper en drie veldfouten. Daardoor scoorde Hoofddorp Pioniers in de tweede, achtste en negende inning in totaal zes runs zonder één honkslag te slaan. In de eerste inning had Hoofddorp Pioniers met vier runs de score geopend. Twee punten kwamen binnen op een tweehonkslag van Daniël Heiligers, zijn eerste in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Andreas Meijer maakte vanmiddag voor Hoofddorp Pioniers zijn debuut in de hoofdklasse. Hij kwam in de zevende inning in de wedstrijd, kreeg twee keer vier wijd en scoorde ook tweemaal.

Silicon Storks – Hoofddorp Pioniers: 1-11 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  26-48
2. HCAW        29-41
3. L&D Amsterdam   26-39
4. Twins Oosterhout  29-37
5. DSS/Kinheim    29-20
6. Hoofddorp Pioniers 29-14
7. Silicon Storks   29-13
8. Quick Amersfoort  29-10

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse