HB Hoofdklasse

Hoofddorp Pioniers terug op zesde plaats

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Hoofddorp Pioniers terug op zesde plaats

Hoofddorp Pioniers viel donderdag ten prooi aan Silicon Storks dat bezig was aan een goede serie en in twee weken tijd van de achtste plaats opklom naar de zesde plaats. Dit weekeinde hebben de honkballers uit Hoofddorp de verhoudingen onderin hersteld. Na de 1-11 winst gisteren volgde vandaag een 3-0 shut-out.

Met de tweede overwinning in twee dagen tijd heeft Hoofddorp Pioniers de zesde plaats in de hoofdklasse weer in handen gekregen. De ploeg van hoofdcoach Mervin Gario verkleinde bovendien het verschil met nummer vijf DSS/Kinheim tot vier punten.

Twee teams bleven deze week ongeslagen. HCAW won drie keer op rij van DSS/Kinheim, terwijl L&D Amsterdam geen punten verspeelde tegen de nieuwe hekkensluiter Quick Amersfoort. Curaçao Neptunus en Twins Oosterhout deelden dit weekeinde de punten. Zaterdag kreeg Curaçao Neptunus een kans om de 0-3 achterstand weg te werken op het moment dat de wedstrijd door de regen werd gestopt. Dat zorgde voor pas de tweede nederlaag dit seizoen van Curaçao Neptunus. Vandaag kwamen de Rotterdamse honkballers opnieuw op achterstand, maar kregen ze ondanks de regen wel de kans om die weg te werken.

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Een punt van John Polonius in de derde inning en een solohomerun van Dashenko Ricardo in de vierde inning brachten Curaçao Neptunus vanmiddag in het Neptunus Familiestadion op een 2-0 voorsprong tegen Twins Oosterhout. In de vijfde inning nam Twins Oosterhout de leiding in de wedstrijd over. Max Kops sloeg met een tweehonkslag Shurman Marlin (honkslag) en Jason Halman (honkslag) binnen, waarna hij zelf kon scoren op een hit van Joshua Zara.

Na vrije lopen voor John Polonius en Dwayne Kemp sloeg Dudley Leonora in de zevende inning de bal het linksveld in. Daarop kon Polonius de gelijkmaker scoren. Ook Kemp kon vervolgens na een slechte aangooi de thuisplaat passeren. Dat bracht Curaçao Neptunus opnieuw op voorsprong. En nog maar net op tijd. Bij het ingaan van de achtste inning werd de wedstrijd vanwege de regen opnieuw stilgelegd. Even later kon ditmaal wel verder worden gespeeld. Gregory Muller (tweehonkslag) scoorde na de hervatting in de achtste inning het laatste punt van de wedstrijd: 5-3.

Kaj Burema kwam voor Curaçao Neptunus in de zevende inning als linksvelder in de wedstrijd. Hij speelde tot dusver alleen vijf wedstrijden mee met de hoofdmacht van Neptunus tijdens de Holland Series in augustus 2019.

 • Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout: 5-3 | boxscore

DSS/Kinheim – HCAW

HCAW ging vandaag in hun derde wedstrijd van deze week tegen DSS/Kinheim voortvarend van start. Rodney Daal (tweehonkslag) en Jeandro Tromp sloegen in de eerste inning met rake klappen elk twee punten binnen voor een snelle 0-5 voorsprong. Nadat DSS/Kinheim terug was gekomen tot 4-6 nam de Bussumse ploeg nog een eindsprint in de zevende inning. Door onder meer de tweede tweehonkslag van Rodney Daal (3 uit 5) dit duel scoorde HCAW driemaal: 4-9.

In hun laatste twee slagbeurten verkleinde DSS/Kinheim het verschil tot 6-9. Maar de zesde opeenvolgende nederlaag was voor de Haarlemse ploeg onafwendbaar. Winnend pitcher werd Dennis Burgersdijk. Hij is na Diegomar Markwell tot dusver de enige pitcher met zeven overwinningen dit seizoen in de hoofdklasse.

Quick Amersfoort – L&D Amsterdam

Kalian Sams en Delano Selassa openden de wedstrijd voor L&D Amsterdam met homeruns in de eerste inning voor een 0-3 voorsprong. Bij 0-4 scoorde de Amsterdamse ploeg nog eens zesmaal in de vijfde inning. Jair van Borkulo sloeg in deze slagbeurt met een honkslag twee punten binnen. Mick Vos zorgde met een driehonkslag zelfs voor drie runs. Pas bij een 0-12 achterstand scoorde Amar van Zwieten op een honkslag van Mees Robberse het eerste en enige punt van de wedstrijd voor Quick Amersfoort.

Startend pitcher Naut Kragt (11-0-1-1) stond in zes innings alleen een loper toe op de honken na een tweehonkslag van Mees Robberse in de tweede en een veldfout op een geslagen bal van Brandon Rijnbergen in de vijfde inning.

 • Quick Amersfoort – L&D Amsterdam: 1-12 (7 innings) | boxscore

Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks

Ryan Huntington (6-1-4-0) liet de slagploeg van Silicon Storks vandaag kansloos. De pitcher van Hoofddorp Pioniers gooide zijn tweede complete wedstrijd van dit seizoen en stond alleen in de zesde inning een tegenstander toe op het derde honk. Toch had ook de slagploeg van Hoofddorp Pioniers het niet eenvoudig op voormalig profpitcher Nelmerson Angela. De thuisploeg kwam dit duel tot vijf hits. Jair Bogaerts bracht zowel in de vierde als zesde inning een punt binnen. In de zesde inning nadat hij vier wijd had gekregen met volle honken. Randolph Oduber bracht de eindstand in de achtste inning op 3-0 na een grondbal van Andreas Meijer, die gisteren zijn debuut maakte in de hoofdklasse.

Met de 3-0 overwinning heeft Hoofddorp Pioniers in het klassement weer vier punten afstand genomen van Silicon Storks en zes punten van hekkensluiter Quick Amersfoort. Silicon Storks moet zijn hoop op de vijfde plaats, met drie wedstrijden komende week tegen DSS/Kinheim, voorlopig in de ijskast zetten.

 • Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks: 3-0 | boxscore

Klassement na 10 speelrondes

1. Curaçao Neptunus  27-50
2. HCAW        30-43
3. L&D Amsterdam   27-41
4. Twins Oosterhout  30-37
5. DSS/Kinheim    30-20
6. Hoofddorp Pioniers 30-16
7. Silicon Storks   30-13
8. Quick Amersfoort  30-10

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse