Olympische Spelen

Mariana Prins scheidsrechter in Olympische finale!

Mariana Prins scheidsrechter in Olympische finale!

Er valt gelukkig een groot Nederlands succes te melden in het Olympische softbaltoernooi: Mariana Prins, de Nederlandse scheidsrechter, is aangewezen als een van de scheidsrechters in de Olympische finale van morgenochtend. Om 13.00 uur Nederlandse tijd staan in die finale thuisland Japan en de Team USA tegenover elkaar en is Prins de derde honk scheidsrechter.

Prins is al zeven jaar een gelicenseerde WBSC-scheidsrechter en mag zodoende hele gave toernooien scheidsen, waaronder bijvoorbeeld het WK Softbal. De Olympische Spelen zijn echter voor haar het absolute hoogtepunt in een nog relatief jonge internationale loopbaan. In een interview op Softbalsite zei zij over haar aanwijzing voor de Spelen (die toen net verplaatst waren) het volgende: “Gelukkig blijft de lijst van officials intact, dus nu ga ik vast uitkijken naar 2021, als de Olympics hopelijk wél doorgang vinden”, zegt Prins. “Toen ik hoorde dat ik geselecteerd was voor de Spelen, werd ik gek van vreugde. Ik werk als gymdocente op een school voor moeilijk lerende kinderen en die dachten: ‘die vrouw is niet goed wijs’. Ik moet nog even geduld hebben, maar mijn droom gaat dus uitkomen. Geweldig.”

Prins was dagelijks scheidsrechter tijdens dit Olympische softbaltoernooi en is bij de scheidsrechterscommissie duidelijk positief opgevallen, want zij mag morgenmiddag (morgenavond in Japan) de finale scheidsen op het derde honk. Een fantastische eer! De wedstrijd bekijk je live op Europsport!

Heel veel succes Mariana!!

Hieronder een van de vlogs van Mariana vanuit Tokyo, waarin zij overigens nog niet wist dat zij de finale mocht scheidsen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Olympische Spelen