Winnend pitcher Orlando Yntema.

HB Hoofdklasse

Blessureperikelen bij de koploper

Orlando Yntema is nog altijd geblesseerd

Blessureperikelen bij de koploper

Hoewel Curacao Neptunus de Hoofdklasse nog steeds ruim aanvoert – sterker nog, zij hebben zich intussen als eerste team voor de play offs geplaatst, is er daar iets anders aan de hand.
Veel spelers zijn in meerdere of mindere mate geblesseerd.

De situatie met Orlando Yntema is bekend. Een hardnekkige schouderblessure houdt hem al tijden langs de kant. Hij wordt intensief behandeld. Ook is hij alweer voorzichtig begonnen met pitchen. Maar, aldus manager Ronald Jaarsma, “we gaan geen enkel risico lopen. “Op het moment dat het weer kan, komt hij terug op de heuvel; of dat als starter of vanuit de bullpen is, kan ik nog niet zeggen.”

Na de Europa Cup

De European Champions Cup in Tsjechië heeft in de selectie ook voor blessures gezorgd. Zo kwamen Ganison Boekhoudt, Elton Koeiman en Benjamin Dille geblesseerd terug naar Nederland. Alle drie zijn zij enkele weken niet inzetbaar.

Misja Harcksen

Afgelopen weekend kwam ook Misja Harcksen met klachten uit zijn outing. Maar hij zal vermoedelijk het komende weekend weer gewoon kunnen spelen.

Neptunus Tridents

Op deze momenten is het volgens coach Jaarsma plezierig dat er kan worden teruggevallen op de spelers van Tridents – het opleidingsteam van Curacao Neptunus. “We kunnen ze alleen niet rustig laten wennen, ze kunnen gelijk aan de slag! Maar dat hebben ze – zowel tijdens de Europa Cup als afgelopen weekend tegen Twins – prima gedaan.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse