EK U18 2021

U18 uitblinkster Julia Kwakernaak blij met brons: ‘Ben trots op ons team’

Julia Kwakernaak was een van de absolute uitblinkers bij het Koninkrijksteam U18 tijdens het EK (Foto: ouders en staff)

U18 uitblinkster Julia Kwakernaak blij met brons: ‘Ben trots op ons team’

Julia Kwakernaak (17) speelde vorige week een uitstekend Europees Kampioenschap Softbal U18. Met Team Kingdom of the Netherlands onder 18 won zij in Tsjechië een bronzen medaille. Daarnaast maakte zij indruk met haar hoge slaggemiddelde en voerde zij het toernooi aan wat betreft het aantal binnengeslagen punten.

Afgelopen dinsdag 27 juli werd Julia Kwakernaak zeventien jaar oud. Ze vierde een bescheiden verjaardagsfeestje, maar stond op die speciale dag niet meer stil bij het ‘softbalsucces’ van Team Kingdom of the Netherlands U18. Mag je een derde plaats op een Europees Kampioenschap eigenlijk wel zo noemen? “Ik denk het wel, want ik ben trots op het team”, stelt Julia. “Een bronzen medaille is ook een medaille. Natuurlijk waren we voor een gouden plak naar Tsjechië gegaan. We baalden dan ook ontzettend hard dat we de finale misliepen door een kleine nederlaag tegen Italië. Zeker omdat er meer had ingezeten. Maar we hebben onze teleurstelling omgezet in een goed resultaat tegen Spanje, we hebben veerkracht getoond. We hebben ook een hartstikke leuk en hecht team en hebben genoten op het EK.”

Veertien punten
Julia beleefde persoonlijk een steengoed eindtoernooi in de Tsjechische hoofdstad Praag. Ze sloeg maarliefst veertien punten binnen, de meeste van alle speelsters op het EK. Ze bleef hiermee haar eveneens goed presterende teammaatje Sietske Drijvers nipt voor (twaalf punten). Daarnaast stond ze op plek drie qua slaggemiddelde met .600. In 2019 sloeg Julia met Onder 16 in de Europese finale tegen Italië de enige twee punten van de wedstrijd binnen, waardoor het team Europees kampioen werd. En afgelopen week in Praag bewees ze dus andermaal haar waarde op het hoogste niveau.

Dromen van Amerika
Julia daarover: “Ik ben allereerst heel blij dat ik het team heb kunnen helpen, maar natuurlijk ook trots op mijn eigen prestaties. Ik wil ooit super graag college gaan spelen in Amerika en uiteraard schitteren bij de senioren van Team Kingdom of the Netherlands. En dan het liefst op de Olympische Spelen. Hopelijk speel ik mezelf in de picture met deze goede statistieken.” Julia komt uit een echte honkbal en softbalfamilie. Haar broer, zus, vader, oom en neef zijn ook helemaal gek van de sporten en begonnen net als zij, haar carrière ooit bij Storks. Zij zullen Julia ongetwijfeld steunen in het najagen van haar dromen.

Maar eerst richt ze zich op de Softbal Hoofdklasse, waarin ze met haar huidige club Hoofddorp Pioniers een moeilijk seizoen doormaakt. “We doen echt ons best en trainen hard, maar helaas hebben we nog niet het Hoofdklasse-niveau. Hopelijk kunnen we dit seizoen toch op een positieve manier afsluiten.”


Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021