HB Hoofdklasse

Twins Oosterhout als vierde ploeg naar Play-Offs

Foto: © Robert Bos

Twins Oosterhout als vierde ploeg naar Play-Offs

De honkballers van Twins Oosterhout hebben zich vanavond als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de Play-Offs (Bovenste-4 poule). De ploeg van hoofdcoach Jeffrey Arends won tegen Hoofddorp Pioniers zijn 21e wedstrijd van het seizoen. Daarmee heeft Twins Oosterhout zijn eigen seizoensrecord uit 1995 geëvenaard. Ook de andere drie teams uit de Top 4 wonnen vanavond hun eerste wedstrijd uit de twaalfde speelronde.

In april van dit jaar begon Twins Oosterhout aan zijn veertiende seizoen in de hoofdklasse, waarvan de zesde op rij. Daarmee werd al de reeks geëvenaard van 1994-1999, waarin de club ook zes seizoenen op het hoogste niveau acteerde. Luidde toen het zesde opeenvolgende seizoen de degradatie in, dit jaar is Twins Oosterhout bezig aan zijn beste hoofdklasseseizoen ooit.

De honkballers uit Oosterhout wonnen 21 van hun 34 wedstrijden en hebben zich daarmee vanavond voor de tweede keer in de clubhistorie geplaatst voor de Play-Offs. De vorige keer gebeurde dat in 2018. De 21 zeges zijn de meesten voor Twins Oosterhout ooit in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Alleen in 1995 won Twins Oosterhout evenveel wedstrijden. Toen deed de club dat in 35 wedstrijden. Met een tweede overwinning op Hoofddorp Pioniers kan Twins Oosterhout die prestatie zaterdag in eigen huis overtreffen.

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout

Hoofddorp Pioniers en Twins Oosterhout hielden elkaar vanavond zeven innings in balans. Allebei de teams kwamen daarin één keer op voorsprong. Maar beide keren kwam de stand weer in evenwicht. In de achtste inning wist Twins Oosterhout de beslissing te forceren. Na drie keer vier wijd stroomden de honken vol. Hierop sloeg Tyriq Kemp een hoge bal het rechtsveld in. Die was net ver genoeg voor pinch-runner Dave Janssen om vanaf het derde honk de 3-4 te scoren.

In de gelijkmakende achtste slagbeurt stuurde hoofdcoach Jeffrey Arends zijn Japanse pitcher Shunta Oba naar de heuvel. Hij stelde niet teleur en hield met twee strikeouts de voorsprong vast. Na de achtste inning werd het duel vanwege de curfew-regel beëindigd.

 • Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout: 3-4 (8 innings) | boxscore

DSS/Kinheim – Curaçao Neptunus

Door onder andere een driepunten-homerun van Dashenko Ricardo nam Curaçao Neptunus vanavond al in de eerste slagbeurt een 0-4 voorsprong tegen DSS/Kinheim. Na vijf innings was die voorsprong opgelopen tot 0-10. Pitchers Diegomar Markwell en Berry van Driel stonden geen punten toe, waardoor de Rotterdammers het karwei binnen twee uur spelen af konden ronden. Voor Curaçao Neptunus maakte Adam Wills als pinch-hitter in de vijfde inning zijn debuut in de hoofdklasse.

 • DSS/Kinheim – Curaçao Neptunus: 0-10 (7 innings) | boxscore

Silicon Storks – L&D Amsterdam

L&D Amsterdam sloeg vanavond tegen Silicon Storks veertien honkslagen. Daarvan werden er vijf geslagen in de vijfde inning. Gilmer Lampe en Delano Selassa sloegen met hun hits in deze slagbeurt elk twee ploeggenoten binnen. In totaal scoorde L&D Amsterdam zeven runs in de vijfde inning voor een 0-8 voorsprong. Na nog eens vier punten in de achtste inning kon het duel bij een stand van 2-12 vroegtijdig worden beëindigd.

 • Silicon Storks – L&D Amsterdam: 2-12 (8 innings) | boxscore

Quick Amersfoort – HCAW

HCAW-pitchers Chris Stuart, Jack Wagner en Ian Delemarre stonden vanavond geen enkele honkslag toe totdat Rachid Engelhardt in de zevende inning de eerste hit sloeg voor Quick Amersfoort. Door een groot aantal vrije lopen sprokkelden de Amersfoortse honkballers wel een aantal punten bij elkaar om in het spoor te blijven van HCAW, dat vanavond maar liefst veertien honkslagen sloeg. Door een homerun van Jorge Hernandez Morantes, de derde en laatste Amersfoortse hit van de avond, werd het in de achtste inning zelfs nog 6-9. Maar met drie strikeouts zorgde HCAW-pitcher Nick Keur er in de negende inning voor dat Quick Amersfoort niet dichterbij kon komen. Voor HCAW sloeg vanavond Linoy Croes (3 uit 5) met een homerun twee punten binnen.

 • Quick Amersfoort – HCAW: 6-9 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  32-56
2. L&D Amsterdam   32-47
3. HCAW        34-47
4. Twins Oosterhout  34-43
5. DSS/Kinheim    34-24
6. Hoofddorp Pioniers 34-20
7. Silicon Storks   34-15
8. Quick Amersfoort  34-12

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse