EK U12 2021

Honkballers Koninkrijksteam U12 openen EK met een ruime overwinning

Winnend werper Tim Hanemaaijer (Foto: Line Drive Captures)

Honkballers Koninkrijksteam U12 openen EK met een ruime overwinning

Vandaag was het dan zover: voor de honkballers van Team Kingdom of the Netherlands is het EK Honkbal U12 in het Belgische Mortsel begonnen. Om 11.00 uur was Oostenrijk de eerste tegenstander op weg naar hopelijk een Europese titel en daarmee zelfs plaatsing voor het WK U12. De eerste horde werd door de ploeg van bondscoach Peter Herkemij met verve genomen: Oostenrijk werd met 16-5 verslagen.

Na een zomer vol met trainingen, crowdfundingacties en vooral afwachten, was het vandaag dus eindelijk zover. Van zenuwen leek nauwelijks sprake, want al in de eerste inning kwam het Koninkrijksteam op comfortabele voorsprong. Starter Tim Hanemaaijer kwam probleemloos de eerste inning uit, mede dankzij een goede verdedigende actie van derde honkman Jayvian Curiel, en zag zijn slagploeg direct toeslaan.

Camilo Araya Lemaire opende de score met een RBI-triple, waarop Binq Cashoek (vier wijd) kon scoren. Marcus Callender sloeg even later met zijn honkslag twee punten binnen en het was Tim Hanemaaijer zelf, die het vierde punt van de inning over de thuisplaat sloeg. De Oostenrijkers deden in de tweede inning nog wel wat terug: zij scoorden drie runs. De comeback bleek echter van korte duur van Oranje sloeg keihard terug met 10 runs in de gelijkmakende slagbeurt.

Ruime overwinning

Die tien runs werden gescoord op acht honkslagen, waarvan de 2-run triple van Binq Cashoek en de twee honkslagen van Camilo Araya Lemaire (single en RBI double) de hoogtepunten waren. De andere hits van deze inning kwamen op naam van Jayden Stols (2-run single), Raylano Clarke (RBI double), Marcus Callender (single), Tim Hanemaaijer (single) en Jayvian Curiel (single).

Beide ploegen scoorden een inning later ook nog twee runs. De Nederlandse punten werden binnengeslagen door Jayvian Curiel (sac fly) en Binq Cashoek (RBI single). Roman Ernst gooide de wedstrijd met 2.2 sterke innings in het slot voor Oranje en pakte de save. De eerste wedstrijd werd zo met 16-5 van Oostenrijk gewonnen.

Morgen speelt het Koninkrijksteam U12 om 18.00 uur de volgende wedstrijd. Dan is thuisland België de tegenstander. De Belgen spelen vanavond hun eerste wedstrijd van het toernooi.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2021