HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam opnieuw te sterk voor Curaçao Neptunus

L&D Amsterdam opnieuw te sterk voor Curaçao Neptunus

Nadat Curaçao Neptunus in juni de drie onderlinge wedstrijden uit de eerste serie won, heeft L&D Amsterdam nu de eerste twee wedstrijden uit de tweede serie naar zich toegetrokken. Na de 1-0 winst van vorige week dinsdag was de Amsterdamse ploeg vanavond in Rotterdam met opnieuw een shut-out de sterkste: 0-6.

Een week geleden bleek Gio de Graauw onbespeelbaar voor de Rotterdamse slagploeg. Hij miste op één uit na een complete wedstrijd, maar stond uiteindelijk slechts drie hits en geen enkel punt toe. Die magie nam de achttienjarige De Graauw (5-1-3-2 in 6 1/3 inning) vanavond mee naar Rotterdam, waar hij een no-hitter mee de zesde inning in nam. Stijn van der Meer en John Polonius sloegen honkslagen, maar met onder meer drie slag voor voormalig Major Leaguer Roger Bernadina gooide hij zichzelf uit de problemen.

Kevin Geestman haalde L&D Amsterdam een inning later uit de problemen, toen De Graauw na een veldfout en een hit van Christian Diaz opnieuw twee lopers op de honken had gekregen. Hij werd daarbij geholpen door linksvelder Gilmer Lampe, die op een hit van Gregory Trinidad met een goede aangooi op de thuisplaat Benjamin Dille uitschakelde.

Puntloos

Zodoende hield L&D Amsterdam zijn tegenstander ook vanavond puntloos. Door runs in de vierde, achtste en negende inning trokken de bezoekers de winst naar zich toe. Raydley Legito sloeg in de derde inning de eerste honkslag. Het eerste punt van de wedstrijd scoorde Kalian Sams een inning later. Hij sloeg de bal diep tussen de midvelder en rechtsvelder in tegen de omheining voor een driehonkslag. In een poging Sams uit te maken op het derde honk, verdween de bal buiten het speelveld, waardoor de buitenvelder van L&D Amsterdam door mocht naar de thuisplaat.

In de zesde inning kreeg L&D Amsterdam een nieuwe kans, maar met volle honken sloeg Sicnarf Loopstok de bal in een dubbelspel om de slagbeurt te beëindigen. Loopstok maakte dat goed in de achtste inning. Na een tweehonkslag van Gilmer Lampe en opzettelijk vier wijd voor Denzel Richardson schakelde pitcher Aaron de Groot nog wel Kalian Sams uit met drie slag, maar sloeg hierna Sicnarf Loopstok zijn ploeg met zijn tweede tweehonkslag van de avond naar een 0-3 voorsprong. Dat werd zelfs 0-6 nadat in de negende inning eerst Roelie Henrique met een honkslag Radley Legito (tweehonkslag) binnensloeg en daarna Denzel Richardson op zijn beurt met een driehonkslag Gilmer Lampe (vier wijd) en Henrique over de thuisplaat had gebracht.

 • Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 0-6 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  35-60
2. L&D Amsterdam   35-53
3. HCAW        36-51
4. Twins Oosterhout  35-45
5. DSS/Kinheim    36-24
6. Hoofddorp Pioniers 35-20
7. Silicon Storks   36-15
8. Quick Amersfoort  36-12

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse