Honkbal

Promotie voor pitcher Sem Robberse

Foto: © Dunedin Blue Jays

Promotie voor pitcher Sem Robberse

Na veertien wedstrijden is profhonkballer Sem Robberse gepromoveerd naar Vancouver Canadians, het High A-team uit de organisatie van Toronto Blue Jays. De afgelopen drie maanden maakte de negentienjarige Nederlandse pitcher indruk op de heuvel bij Dunedin Blue Jays.

Robberse begon in mei aan zijn tweede seizoen in de Amerikaanse Minor Leagues. In de Low-A Southeast kwam Robberse dit seizoen in veertien wedstrijden tot maar liefst 61 strikeouts. Hij gooide slechts twintig keer vier wijd. In 57 2/3 inning kreeg hij 25 verdiende punten tegen (3.90).

In zijn drie laatste wedstrijden sinds 23 juli werd Robberse winnend pitcher. In zeventien innings had hij een verdiende puntengemiddelde van 1.06 met dertien strikeouts. Die goede serie leverde hem vandaag een promotie op naar Vancouver Canadians. Daarvoor vliegt de Nederlandse pitcher nu ruim vierduizend kilometer van Florida naar het noordelijker gelegen Canadese Vancouver. Vancouver Canadians komt in de Amerikaanse Minor Leagues uit in de High-A West.

Robberse is de eerste Nederlandse pitcher in High-A sinds Tom de Blok in het seizoen 2019 21 wedstrijden speelde voor Lakeland Flying Tigers (Detroit Tigers).

Bekijk een korte impressie van Robberse in actie voor Dunedin Blue Jays hieronder:

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal