EK U12 2021

Monsterinning helpt Koninkrijksteam U12 aan nieuwe zege

Kaj Barry was de beste slagman van Team Kingdom of the Netherlands U12 vanavond (Foto: Unlimited Photography)

Monsterinning helpt Koninkrijksteam U12 aan nieuwe zege

Na de overwinning van Team Kingdom of the Netherlands U12 op Oostenrijk op de eerste dag van het EK was vanavond gastland België de tegenstander. De Belgen verloren eerder op de dag met grote cijfers van Duitsland, maar begonnen sterk aan de wedstrijd tegen het Koninkrijksteam. Een uitbarsting van dertien runs in de zesde inning zorgde ervoor dat de Oranje boys uitliepen naar een 22-4 overwinning.

De Belgen namen in de gelijkmakende slagbeurt van de eerste inning brutaal de leiding. Nadat Kaj Barry met zijn eerste RBI-double van de dag Binq Cashoek voor de 1-0 over de thuisplaat sloeg, kwam Belgie met twee runs terug tegen starter Tristan Knol op een drie slag doorgeschoten bal en een sacrifice fly. RBI-singles van Camilo Araya Lemaire en Ryan Bosch zorgden in de tweede inning al weer voor een 4-2 voorsprong voor Oranje, maar de Belgen kwamen in de derde inning alweer langszij.

Monsterinning

Jayden Stols zorgde in de vierde innnig voor de go-ahead run toen op zijn groundout Kaj Barry de 5-4 scoorde. Mede dankzij sterke relief pitching van Rafael Morales – wiens vader Al als reliever in de Hoofdklasse uitkwam voor onder meer L&D Amsterdam en DSS/Kinheim – en Dean Moust was de overwinning eigenlijk al binnen, maar de slagploeg liet er in de laatste twee innings geen twijfel over bestaan wie deze burenclash zou winnen.

Vier runs in de vijfde inning en liefst dertien (!) in de zesde inning zorgden voor een 22-4 einduitslag. De twee absolute aanvallende uitblinkers aan de kant van het Koninkrijksteam waren vanavond Kaj Barry en Ryan Bosch. Kaj sloeg 3 uit 3 met 3 doubles, 3 walks, 5 runs en 5 RBI en Ryan sloeg 5 uit 5 met 1 double, 1 run, 1 walk en 5 RBI. Samen waren zij dus goed voor 10 van de 22 runs. De andere hits kwamen vanavond van Binq Cashoek (1 hit, 3 RBI), Camilo Araya Lemaire (3 hits, 1 RBI), Roman Ernst (1 double, 2 RBI), Jayden Stols (2 hits, 2 RBI), Seanriq Westerburger (1 hit), Tristan Knol (1 hit en de win als pitcher), Dean Moust (1 hit, 2 RBI) en Jayvian Curiel (1 double, 1 RBI).

Met twee overwinningen staat Oranje nu op de tweede plaats in Groep B achter Duitsland, dat al drie overwinningen boekte. Morgen staan er twee wedstrijden op het programma: om 09.30 uur is Litouwen, dat al drie keer verloor, en om 16.00 uur wordt er gestreden om de eerste plek in de groep, want dan is Duitsland de tegenstander. Een plek in de halve finale kan de ploeg van bondscoach Peter Herkemij na een overwinning op Litouwen morgen al niet meer ontgaan!

Bekijk de toffe compilatievideo van het duel met België op ons Facebookaccount!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2021