Softbal

Ginger de Weert stopt als international

Ginger de Weert stopt na twaalf jaar als international bij Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Jesper de Boer)

Ginger de Weert stopt als international

Op Instagram kondigde werpster Ginger de Weert op woensdag haar afscheid als international aan. De Weert maakte sinds 2009 al onderdeel uit van het Koninkrijksteam en gooide uiteindelijk in de verloren EK Finale tegen Italië van eerder deze zomer haar laatste wedstrijd voor Oranje.

Ginger de Weert debuteerde dus al 2009 toen de ploeg onder leiding stond van bondscoach Craig Montvidas. Aanvankelijk speelde zij vooral oefeninterlands tijdens de Holland Tour, waarin het Koninrkijksteam zich voorbereidde op belangrijke toernooien, maar in 2011 speelde zij haar eerste EK dat in Italië ook gelijk gewonnen werd.

De rechtshandige werpster nam in totaal deel aan zes EK’s, waarvan er drie werden gewonnen. Ook speelde zij drie Wereldkampioenschappen, waaronder het WK in Canada in 2016 waarop het Koninkrijksteam de historische vierde plaats behaalde..

Sinds 2009 kwam Ginger uit in 58 officiële interlands op de volgende toernooien:

  • 6 Europese Kampioenschappen (2011 in Italië, 2013 in Tsjechië, 2015 in Nederland, 2017 in Italië, 2019 in Tsjechië/Polen, 2021 in Italië)
  • 3 Wereldkampioenschappen (2014 in Nederland, 2016 in Canada, 2018 in Japan)
  • 1 World Cup of Softball (2016 in USA)
  • 1 Olympisch Kwalificatie Toernooi (2019 in Nederland)

Op Instagram kondigde zij haar afscheid als volgt aan:

Het einde 🧡🦁

Als mini me werd ik 25 jaar geleden verliefd op softbal. De ballen slaan, rennen over de honken en op mijn aller hardste de bal gooien. Dat bleek uiteindelijk mijn specialiteit – die ballen onderhands gooien. Met de jaren groeide de liefde, het vuur, de dromen, de ambities, de passie en de doelen. Nooit gedacht dat het zolang mijn grote liefde zou zijn.

Vorig jaar dacht ik dat het klaar was, dat door mijn duim blessure en de mentale struggle ik niet meer op (mijn oude) niveau kon komen. Niets bleek minder waar, het afgelopen jaar bleek mijn beste: als een ander mens, beter en sterker kwam ik terug. Met als kers op de taart de EK selectie 🎉

Intens genoten en gestraald, tot die finale. Geen goud maar zilver, verdriet, teleurstelling en een bepaald gevoel wat ik tot op heden nog niet had ervaren. Het was berusting, trots en tevredenheid. Het voelde anders. Dat gevoel heb ik laten sudderen, ruimte gegeven, tegen gevochten en over gesproken. Niets is echter veranderd aan dat gevoel, de cirkel is rond en ik ben klaar.

De afgelopen jaren gevallen, opgestaan en weer doorgegaan. Ik heb alles ervoor gelaten en alles wat wilde heb ik bijna wel gedaan. Ik had het voor geen goud willen missen en zou het zo weer overdoen 🤩

Bedankt teamgenoten, teams, clubs, trainers, fysio’s, doctoren, chirurg, scheidsrechters, scoorders, supporters, fans, sponsoren en vrijwilligers van de afgelopen 25 jaar.

Bedankt @nocnsf voor het vertrouwen en geloof in ons te gekke team, jullie hulp, programma en ondersteuning zoals TeamNL@work. Bedankt @honkbalsoftbalnl @europeansoftball @wbsc voor alle kansen en gave ervaringen🙏🏻🎉

Bedankt lieve familie en vrienden, jullie zijn top!

Maar vooral: Bedankt Mam, Pap, Dex, Naomi & mijn vriend voor jullie onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen, steun, wijze woorden, achterna reizen, tijd, training sessies, knuffels en schouders om op te huilen! Jullie zijn de beste en zonder jullie had ik dit nooit 25 jaar kunnen doen of volgehouden 🙏🏻🥰

The end of an era. Mijn Oranje shirt gaat met trots in de kast #14🧡🦁

#goodbye #teamnl #oranje #stoppen #mooietijd #dankbaar #bedankt #liefde #trots #theend #einde #softball #softbal

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal