EK U12 2021

Koninkrijksteam U12 plaatst zich voor halve finale EK

Ook van Litouwen werd met ruime cijfers gewonnen. Vanmiddag krijgt Oranje de eerste echte test te verduren. Dan is Duitsland de tegenstander. (Foto: Freek v/d Kooij)

Koninkrijksteam U12 plaatst zich voor halve finale EK

Na ruime zeges op Oostenrijk (16-5) en België (22-4) kon Team Kingdom of the Netherlands zich met een zege op Litouwen vanmorgen al verzekeren van een plaats in de halve finale van het EK U12. De ‘Boys of Summer’ sloegen zich opnieuw naar een monsterzege, want de Litouwers werden met 34-1 verslagen. Vanmiddag om 16.00 uur wacht de eerste echte test. Dan strijdt het Koninkrijksteam tegen het eveneens nog ongeslagen Duitsland om de groepswinst.

Al in de eerste inning werd duidelijk dat dit geen spannende wedstrijd zou worden. Net als in de laatste inning van de wedstrijd tegen de Belgen werden er nu dertien runs gescoord. Deze punten scoorden op een aantal wilde worpen, maar vooral op honkslagen van Dean Moust (single en double), Ryan Bosch (single en double), Raylano Clarke (double), Jayden Stols (triple), Tim Hanemaaijer, Binq Cashoek (triple) en Camilo Araya Lemaire (triple).

Starter Tom van den Brink had de slagploeg van Litouwen aardig onder controle en stond slechts één honkslag toe. Het enige smetje in zijn outing was de wilde worp, waarop Litouwen zijn enige punt scoorde. In de tweede en derde inning liep het Koninkrijksteam via tweemaal drie runs uit naar een 19-1 voorsprong, maar in de vierde en laatste inning (mercy rule) barstte de aanval nog een keer uit met 15 runs.

Het Koninkrijksteam sloeg uiteindelijk 30 honkslagen en het zijn er simpelweg te veel om hier op te sommen. Daarom verwijzen we je naar de imposante box score. Wie het zeker wel verdient om even uitgelicht te worden, is Camilo Araya Lemaire. Camilo, de derde honkman van Oranje, sloeg vandaag acht van de 34 runs binnen met zijn vijf honkslagen. Het hoogtepunt van zijn dag? De 3-run inside-the-park homerun in de derde inning. Camilo kwam uiteindelijk alleen de tweehonkslag tekort voor de cycle. Hell of a game, Camilo!

Zoals gezegd: vanmiddag krijgt het Koninkrijksteam zijn eerste echte test. Dan speelt het om 16.00 uur tegen Duitsland om de groepswinst in Groep B. De winnaar van de groep treft in de halve finale de nummer twee uit Groep A en dat lijken de Italianen te worden. Zij staan in de directe ontmoeting met Frankrijk nu met 3-0 voor in de tweede inning. De winnaar van Groep B worden de Tsjechen, die nog ongeslagen zijn en al van Italië en Frankrijk wonnen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2021