EK U23 2021

Bondscoach de Jong presenteert EK selectie Koninkrijksteam U23

Delano Selassa (L&D Amsterdam) maakt voor de derde keer op rij onderdeel uit van de EK selectie van Team Kingdom of the Netherlands U23 (Foto: WBSC)

Bondscoach de Jong presenteert EK selectie Koninkrijksteam U23

Van 24 tot en met 28 augustus speelt Team Kingdom of the Netherlands U23 het EK in Verona, Italië. Bondscoach Sidney de Jong heeft deze week zijn selectie bekendgemaakt. Deze selectie bestaat uit louter Hoofdklassespelers en bevat de nodige bekende namen uit voorgaande nationale jeugdselecties. Twins Oosterhout is met zeven spelers de hofleverancier.

Het is de derde keer dat het Koninkrijksteam aan het EK U23 deelneemt. In 2017 werd de eerste editie in Tsjechië gewonnen, terwijl er in 2019 een teleurstellende vijfde plaats volgde. Delano Selassa is de enige speler die nu voor de derde keer geselecteerd is voor het Koninkrijksteam U23. Hij is bovendien de enige speler die al eens uitkwam voor de hoofdmacht van Team Kingdom of the Netherlands (tijdens het WPT in 2019).

Van de selectie uit 2017 maakten ook catchers Daal en Clarijs, werper Timmermans, infielder Draijer en outfielders Engelhardt, Peels en Richardson al hun debuut voor het A-team. Van de selectie van 2019 is Mike Groen inmiddels al doorgebroken. Er is, zeker met het oog op de verjonging die de komende maanden en jaren plaats zal vinden bij het A-team dus zeker kans voor deze jongens om door te groeien en dan is het EK in Verona voor de huidige selectie spelers natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid om zichzelf in de kijker te spelen.

Groep B

Op het EK, waar acht landen aan deelnemen, is het Koninkrijksteam ingedeeld in Groep B met België, Duitsland en Oekraïne. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de halve finale en de twee finalisten plaatsen zich voor het WK U23 van volgend jaar.

In de selectie zitten naast een aantal bekende namen uit de Hoofdklasse en voorgaande jeugdselecties ook iets onbekendere namen. Zo levert Storks dit jaar naast werper Jayden Gonesh ook nieuwkomers in de Hoofdklasse Yurdion Martie (catcher) en eerste honkman Sheadion Jamanika af. Zij spelen een uitstekend seizoen in de Hoofdklasse voor Storks dat dit jaar positief opvalt en al net zoveel wedstrijden won als in 2019 en 2020 bij elkaar opgeteld. Jamanika (.333) en Martie (.262) spelen daar een belangrijke rol in.

Werper Jasper Elfrink is bij het grote publiek misschien ook een iets minder bekende naam. De lefty van HCAW speelde al een aantal seizoenen college honkbal in Amerika en kwam daarom nog geen volledig seizoen uit voor de ploeg uit Bussum. De selectie herbergt in totaal tien spelers die al op college niveau uitkwamen in Amerika en daar voegt Tyriq Kemp zich na deze zomer ook nog bij.

Hieronder vind je het programma uit de groepsfase en de volledige selectie van het Koninkrijksteam U23. Het EK volg je over twee weken uiteraard via Honkbalsoftbal.nl!

Wedstrijdprogramma
DatumTijdThuisUitSpeelstad
Eerste ronde
Dinsdag 24 augustus 202115.30 uurBelgiëKoninkrijksteamVerona
Woensdag 25 augustus 202115.30 uurKoninkrijksteamDuitslandVerona
Donderdag 26 augustus 202110.00 uurKoninkrijksteamOekraïneSan Martino B,

Selectie

Pitchers
Aaron de GrootCuraçao Neptunus
Raf CocuTwins Oosterhout
Jayden GoneshSilicon Storks
Naut KragtL&D Amsterdam
Scott PrinsHoofddorp Pioniers
Gio de GraauwL&D Amsterdam
Jasper ElfrinkHCAW
Koen PostelmansTwins Oosterhout
Kevin BakkerCuraçao Neptunus
Catchers
Dave JanssenTwins Ooosterhout
Yurdion MartieSilicon Storks
Infielders
Delano SelassaL&D Amsterdam
Tyriq KempTwins Oosterhout
Tommy van de SandenDSS/Kinheim
Sheadion JamanikaSilicon Storks
Diamond SilberieTwins Oosterhout
Outfielders
Julian RipHCAW
Max KopsTwins Oosterhout
Jeandro TrompHCAW
Ruendrick PiternellaTwins Oosterhout

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2021