EK U12 2021

Geen EK finale voor Koninkrijksteam U12

Team Kingdom of the Netherlands strijdt morgen om het brons (Foto: Freek v/d Kooij)

Geen EK finale voor Koninkrijksteam U12

In de halve finale van het EK in de leeftijdscategorie U12 is Team Kingdom of the Netherlands vanavond uitgeschakeld door Tsjechie. De Tsjechen, die in de groepsfase ongeslagen winnaar werden van Groep A, waren nipt te sterk voor de ploeg van bondscoach Peter Herkemij. Het verschil in de 8-4 nederlaag werd helaas in de eerste inning al gemaakt.

Na een snelle eerste slagbeurt voor het Koninkrijksteam sloegen de Tsjechen in de gelijkmakende eerste slagbeurt keihard toe. Nog voordat de eerste nul gevallen was scoorde Tsjechië via vier honkslagen en twee keer vier wijd al drie runs en in de actie waarin de eerste nul viel werd ook het vierde punt gescoord. Even later scoorden ook al het vijfde en het zesde punt en zo liep Oranje direct achter de feiten aan.

Mentale weerbaarheid

Toch toonde de jonge ploeg zich al behoorlijk volwassen, want met deze teleurstelling gingen zij goed om en het Koninkrijksteam knokte zich terug in de wedstrijd. In de tweede inning sloegen achtereenvolgens Ryan Bosch, Raylano Clarke en Roman Ernst een honkslag. Marcus Callender zorgde met zijn bases loaded walk voor het eerste Nederlandse punt, maar met nul uit en de honken vol lukte het niet om nog meer runs te scoren.

Ook deze teleurstelling kwamen de Oranje boys echter knap te boven. Ze hielden de Tsjechen op de nul in de gelijkmakende slagbeurt en een inning later zorgden Dean Moust, Ryan Bosch en Marcus Callender er met hun RBI doubles voor dat het Koninkrijksteam volledig terugkwam in de wedstrijd: 4-6.

Helaas stokte de comeback daar. De Tsjechen scoorden in de vierde inning nog twee runs en dat zorgde er, samen met knappe pitching van werpers Nemcansky en Durlin, voor dat de hoop van de Nederlanders steeds verder wegzakte. In de vijfde en zesde inning kreeg het Koninkrijksteam nog wel scoringskansen met twee uit, maar het lukte niet meer om de aansluiting te vinden en de Tsjechen wonnen met 8-4 en plaatsten zich zo voor de finale van morgen en het WK van volgend jaar. In die finale nemen zij het op tegen Italië.

Voor het Koninkrijksteam zit het toernooi er zeker nog niet op, want de derde plaats kan nog behaald worden. Daarvoor moet het team morgen revanche nemen op de nederlaag van gisteren, want in de strijd om het brons is Duitsland de tegenstander. De bronze medal game begint morgen om 15.00 uur.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2021