EK U12 2021

Koninkrijksteam U12 in halve finale tegen Tsjechië na ruime nederlaag tegen Duitsland

Voor "The Boys of Summer" begint het EK morgen echt met de halve finale tegen de Tsjechen (Foto: Unlimited Photography)

Koninkrijksteam U12 in halve finale tegen Tsjechië na ruime nederlaag tegen Duitsland

Team Kingdom of the Netherlands U12 speelde op donderdagmiddag tegen Duitsland om de groepswinst in Groep B van het EK U12. Beide teams waren nog ongeslagen en de winnaar zou als groepshoofd naar de halve finale gaan. Die winnaar werd Duitsland, dat vandaag oppermachtig was.

Met een 1-0 achterstand leek Ryan Bosch met zijn 2-run double zijn team het goede voorbeeld te geven en het Koninkrijksteam met de juiste vibe de rest van de wedstrijd in te sturen. De Duitse slagploeg had echter andere ideeën en scoorde in de tweede inning liefst zeven runs. In de gelijkmakende slagbeurt zorgden Kaj Barry en Camilo Araya Lemaire met hun RBI hits er nog voor dat Oranje terugkwam tot 8-5, maar Duitsland bleef scoren.

Na zes runs in de derde inning, vier runs in de vierde inning en nog eens vier runs in de vijfde inning stond er een eclatante 22-5 overwinning voor de Duitsers op het scorebord. Dat betekent dat het Koninkrijksteam als tweede is geeindigd in Groep B en op vrijdag om 17.45 uur in de halve finale tegen het ongeslagen Tsjechië speelt.

In een interview op woensdagavond gaf bondscoach Herkemij aan dat plaatsing voor de halve finale het doel was en dat er vanaf dat moment van alles kan gebeuren:

Ook de fans en de ouders spraken wij op woensdagavond en iedereen geniet van de sfeer!

Na

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2021