EK U12 2021

Koninkrijksteam U12 eindigt EK op vierde plaats

Koninkrijksteam U12 eindigt EK op vierde plaats

Team Kingdom of the Netherlands U12 streed vandaag tegen het sterke Duitsland om de bronzen medaille op het EK in België. In een knotsgekke wedstrijd was Duitsland uiteindelijk voor de tweede keer te sterk voor Oranje en zo bleek de vierde plaats het hoogst haalbare voor het Koninkrijksteam.

Na één inning stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, maar in de tweede inning ging het helemaal mis voor het Koninkrijksteam. Duitsland scoorde in hun tweede slagbeurt liefst dertien runs en leek daarmee al direct beslag gelegd te hebben op het brons. Dat gevoel werd alleen maar erger toen de Duitsers bij 14-2 in derde inning nog eens vier runs scoorden.

Toch toonden de Nederlandse talenten opnieuw veerkracht. Onder leiding van Dean Moust (3-run double) en Ryan Bosch (2-run double in de derde en 2-run single in de vierde inning) scoorden de Oranje boys twaalf runs in twee slagbeurten en zo stond het ineens 16-14 voor Duitsland.

De staart van de wedstrijd was echter weer voor de Duitsers. Die met een nieuwe grote inning in de laatste slagbeurt toch weer uitliepen naar een verdiende 28-14 overwinning. De ploeg van bondscoach Peter Herkemij moest dus genoegen nemen met de vierde plaats tijdens dit EK. Volgend jaar volgt er voor een deel van de selectie een nieuwe kans, want het EK U12 wordt ieder jaar gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2021