Softbal

U18 Wereldkampioenschap nu in december

Foto: © WBSC

U18 Wereldkampioenschap nu in december

Opnieuw is het wereldkampioenschap softbal voor speelsters van 18 jaar en jonger uitgesteld. De start van het toernooi is nu op zondag 5 december in Lima (Peru). Het Nederlands Koninkrijksteam is één van de zestien deelnemers aan dit WK.

Door de coronapandemie werd het U18 wereldkampioenschap in Peru al tweemaal eerder uitgesteld. De laatste keer naar zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september 2021. Door het derde uitstel staat het WK nu op het schema voor december. De wedstrijden worden gespeeld op het Villa María del Triunfo Sports Complex in hoofdstad Lima (Peru). In 2019 was dit het decor voor het softbaltoernooi tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen.

Zestien teams beginnen op 5 december aan het wereldkampioenschap in Peru, ruim vijftien maanden na de oorspronkelijke datum. De finale van het U18 WK wordt gespeeld op zondag 12 december 2021. Ondanks het uitstel blijven de speelsters speelgerechtigd, die in 2020 op basis van hun leeftijd aan het toernooi mee mochten doen.

Europese titel

Het Nederlands Koninkrijksteam kwalificeerde zich al in 2019 voor dit wereldkampioenschap. Dat deed Oranje met de Europese titel tijdens het U16 Europees kampioenschap in Zagreb. Met Nederland wordt Europa op het WK ook vertegenwoordigd door Italië en Tsjechië. De Filipijnen en Colombia ontvingen een wildcard.

Het is voor het eerst dat het U18 wereldkampioenschap wordt gespeeld. Het toernooi is de vervanger van het U19 wereldkampioenschap, dat de laatste drie keer werd gewonnen door de Verenigde Staten, de laatste keer in 2019.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal