ECC 2021

ROEF! en FysioExpert Olympia nog in de race voor Europese finales

FysioExpert Olympia is hard op weg naar de Europese finale (Foto: ESF)

ROEF! en FysioExpert Olympia nog in de race voor Europese finales

In Italie zijn deze week de Europa Cups softbal aan de gang. De Nederlandse afvaardigers zijn, op basis van de stand van 2019, ROEF! en FysioExpert Olympia Haarlem. Beide teams zijn nog in de race voor de finales, die morgen worden gespeeld.

European Premiere Cup

In Castions di Strada strijd ROEF! met de acht beste Europese teams om de European Premiere Cup. Via de bekende pick-up regels die de European Softall Federation hanteert, heeft de ploeg zich onder meer versterkt met infielder Nadina Marinus van Tex Town Tigers. Op dit toernooi komt het Moergestelse team een aantal andere bekende speelsters tegen: Annemiek Jansen (Barracudas Zurich), Maxime van Dalen (Bollate), Kimberly Jones en Kirsten Scheele (Club de Beisbol y Softbol Rivas), Leonella Elizabeth, Suka van Gurp en Laura Wissink (Forli).

ROEF! begon het toernooi goed met op dag 1 een 7-0 overwinning op RusStar Softball en op dag 2 een 11-2 overwinning op Les Comanches, maar liep op woensdag tegen twee nipte nederlagen aan (5-6 vs. Forli en 9-10 vs. Joudrs Praha). Dankzij twee overwinningen op donderdag (10-0 vs. Apollo Bratislava en 2-0 tegen Barracudas Zurich) en een eerste overwinning eerder vandaag tegen het Spaanse Rivas (6-1) is ROEF! nog in de race voor de finale van morgen.

Daarvoor moet er vanmiddag om 15.00 uur wel van het nog ongeslagen Bollate gewonnen worden en moet het team van coach Jeroen Swers hopen op een misstap van Forli dat om 17.30 uur tegen Barracudas speelt. Anders wordt het een volledig Italiaanse finale en is het brons het hoogste haalbare voor ROEF!, dat bij een nederlaag morgen dan om 12.00 uur om het brons zal strijden.

European Cup Winners Cup

De weg naar de finale van de Cup Winners Cup is voor FysioExpert Olympia Haarlem een stuk simpeler. Zij kwamen de eerste twee rondes van het toernooi ongeslagen door en kunnen zich bij winst tegen het Belgische Chicaboo’s Stabroek, dat in de eerste ronde al verslagen werd, plaatsen voor de finale van morgen. Ook Olympia maakt volop gebruik van de pick-up regels en heeft de selectie versterkt met TTT speelsters Lizie Clarijs, Dinet Oosting en Lindsey Meadows.

De finale wordt morgen om 20.00 uur gespeeld in Saronno en daarin is dan de thuisploeg de tegenstander. Gisteren werd er nog met 8-5 verloren van Saronno, maar winst zit er zeker nog in. De moraal is goed, zeker na de spannende en knappe zege tegen Eagles Praha van gisteren:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021