EK U23 2021

Koninkrijksteam U23 verslaat België in openingswedstrijd EK

Team Kingdom of the Netherlands U23 versloeg vandaag de Belgen met 17-3. (Foto: Bob Prins)

Koninkrijksteam U23 verslaat België in openingswedstrijd EK

In Verona, Italië is Team Kingdom of the Netherlands U23 vandaag begonnen aan het EK. België was in het openingsduel de eerste tegenstander van het Koninkrijksteam en de ploeg van bondscoach Sidney de Jong voldeed met een ruime overwinning aan de verwachtingen. De Belgen werden met 17-3 aan de kant gezet.

Dat deze wedstrijd in een ruime overwinning zou eindigen was niet vanaf het begin evident. Belgische starter Brendan Verspreet gooide net als zijn Nederlandse collega Scott Prins twee perfecte innings. In de derde inning opende het Koninkrijksteam de score op een RBI infield single van Julian Rip. Een Belgische veldfout en een RBI double gaven Oranje een op het eerste gezicht comfortabele 3-0 voorsprong, maar in de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Belgen al op gelijke hoogte.

Prins zag de honken vollopen via twee honkslagen en een vrije loop en kon niet voorkomen dat de Belgen direct terugkwamen in de wedstrijd. Twee vrije lopen met volle honken en een infield single zorgden voor drie runs. Reliever Aaron de Groot kwam met twee uit en de volle honken via een strikeout uit de inning.

Overwinning

De Groot hield ook in de volgende inning met drie snelle nullen de stand gelijk en zou uiteindelijk de winnende werper worden, nadat Max Kops (RBI single), Delano Selassa (2-run double) en Tommy van de Sanden (RBI double) met hun honkslagen voor vier runs zorgden.

In de zesde inning liep Oranje via een monsterinning uit naar een hele grote zege. Tien runs op vijf honkslagen zorgden in deze inning voor de mokerslag voor de Belgen. Het absolute hoogtepunt van deze inning was de 3-run homerun van Max Kops, die met 3 uit 4 en 6 RBI de offensieve uitblinker was bij het Koninkrijksteam.

De relievers, naast de Groot gooiden ook Kevin Bakker en Jayden Gonesh een inning, waren vandaag zeer sterk. Zij kregen in 3.1 innings slechts één honkslag tegen, gooiden vier keer drie slag en gaven geen vrije lopen weg.

In Groep B deelt Team Kingdom of the Netherlands na dag 1 de leiding met Duitsland, dat met 10-0 te sterk was voor Oekraïne. Morgen is om 15.30 uur Duitsland ook gelijk de volgende tegenstander. De winnaar van die wedstrijd gaat als groepswinnaar naar de halve finale. Alle wedstrijden die in Verona gespeeld worden, worden uitgezonden op www.baseballsoftball.tv.

Voor de volledige box score van de wedstrijd van vandaag klik je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2021