Winnend pitcher Emeron Lourens in actie.

EC Heren 2021

Alcmaria en Quick spelen tegen elkaar in WBSC Europe Cup

Archieffoto van pitcher Emeron Lourens van Quick Amersfoort (Foto: Jan Kruijdenberg)

Alcmaria en Quick spelen tegen elkaar in WBSC Europe Cup

In de strijd om de Europa Cups softbal zijn de twee Nederlandse deelnemers na de Round Robin van de eerste dagen na de splitsing ingedeeld in de strijd om de WBSC Europe Cup. De nummers 1 en 2 van de groepsfase hebben zich geplaatst voor de Super Cup. Alcmaria en Quick Amersfoort werden met twee overwinningen en twee nederlagen in hun groep beiden derde en spelen daarom verder in de WBSC Europe Cup.

Dat toernooi wordt vanaf nu gespeeld in een double elimination systeem. Daarin heeft Alcmaria gisteren een eerste overwinning behaald. BSK Medvednica werd met 4-0 verslagen. Daarmee heeft de ploeg uit Alkmaar een onderlinge matchup verdiend met Quick Amersfoort.

Deze wedstrijd wordt vanmiddag om 14.30 uur gespeeld en wordt live uitgezonden op dit Youtube kanaal. De winnaar van dit duel speelt vanavond om 19.30 uur tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Montpellier Barracudas en Hoboken Pioniers. Voor de verliezer van de Nederlandse clash is het toernooi, dankzij de double elimination, nog niet voorbij. Dat team speelt morgen om 14.30 uur tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Montpellier en Hoboken.

Alle wedstrijden van zowel de Super Cup als de WBSC Europe Cup worden live uitgezonden en het verloop van de WBSC Europe Cup voor Alcmaria Victrix en Quick Amersfoort, dat het toernooi in 2018 nog won, volg je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2021