Kenley Jansen is bezig aan zijn twaalfde seizoen in de Major League.

Honkbal

Opnieuw mijlpaal voor Kenley Jansen

Kenley Jansen gooide afgelopen nacht zijn 1.000ste strikeout! (Foto: Phrake Photography)

Opnieuw mijlpaal voor Kenley Jansen

Eerder dit jaar bereikte closer Kenley Jansen al een mooie mijlpaal. Hij is de top-3 van closers met de meeste saves voor één franchise binnengestormd. Afgelopen nacht gooide de Curaçaoënaar zijn 1.000ste strikeout en ook op dat lijstje is hij pas de derde reliever ooit die deze mijlpaal bereikt voor één franchise. De mannen boven hem? Hall-of-Famers Mariano Rivera en Trevor Hoffman.

Jansen kwam afgelopen nacht in de wedstrijd tegen de San Diego Padres in de negende inning op de heuvel. Deze keer niet in een save situation, want hij kwam bij een 1-1 tussenstand op de heuvel. Hij gooide een perfect inning en sloot af met een strikeout op catcher Austin Nola. Het was de 1.000ste strikeout uit de imposante loopbaan van Kenley Jansen.

Jansen is bezig aan een sterk seizoen. Hij staat inmiddels al op 28 saves en heeft een ERA van 2.75 met 64 strikeouts in 52 innings. Hij is wederom een belangrijke speler voor de Dodgers, die op het moment op de tweede plaats staan in de National League Western Division, achter de verrassende San Francisco Giants.

De wedstrijd waarin Jansen zijn 1.000ste strikeout gooide bleek ook een historische. Het duel tussen de Dodgers en Padres werd uiteindelijk pas in de zestiende inning beslist in het voordeel van Los Angeles (5-3) en werd daarmee de langste wedstrijd ooit sinds er in Major League Baseball in 2020 vanwege corona werd begonnen met de tie-break regel, waarbij elke inning in de verlenging wordt gestart met een honkloper op het tweede honk.

Meer over de prestaties van de Kingdom spelers in Amerika lees je in de wekelijkse Pro Update van SportAmerika!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal