EC Heren 2021

Quick pakt zilver op WBSC Europe Cup

Quick pakt zilver op WBSC Europe Cup

Op de laatste dag van de WBSC Europe Cup waren zowel Quick Amersfoort als Alcmaria Victrix nog in de race om de finale. Beide teams moesten vanochtend om 09.00 uur al aantreden. Quick speelde de halve finale en Alcmaria streed tegen Deurne Spartans om de laatste kans om in het toernooi te blijven.

In een spannende halve finale was Quick Amersfoort met 2-1 te sterk voor Joudrs Praha, terwijl Alcmaria Victrix met 6-3 won van Spartans. Dat betekende dat de Alkmaarse ploeg van coaches Dervisa Mutic en Cindy van der Zanden nog een kans had om de finale te bereiken en er zo een Nederlandse finale van te maken.

Dan moesten er nog wel twee wedstrijden gewonnen worden in een overvol programma dat vanwege de regen op vrijdag echt uitpuilde. Al vrijwel direct na de eerste wedstrijd van de dag stond voor Alcmaria het duel met Montpellier Barracudas op het programma. Voor Barracudas was het de eerste wedstrijd van de dag en de versere ploeg zou uiteindelijk ook aan het langste eind trekken: 7-1. Alcmaria was uitgeschakeld en Barracudas en Joudrs zouden onderling in de tweede halve finale onderling uitmaken wie de tegenstander van Quick zou worden in de finale.

Die halve finale werd overtuigend gewonnen door de ploeg uit Praag (13-6) en zo werd de eindstrijd een herhaling van de eerste halve finale tussen Quick Amersfoort en Joudrs Praha. De finale werd een zenuwslopend spannend duel, waarin de pitchers van beide teams oppermachtig waren. Beide slagploegen kwamen in zeven innings zelfs niet verder dan één honkslag. Het verschil werd in de vierde inning, helaas voor Quick, gemaakt op een Amersfoortse veldfout. Een steelpoging met lopers op het eerste en derde honk lokte een slechte aangooi uit, waarop het enige punt van de wedstrijd gescoord kon worden.

Joudrs Praha won de finale met 1-0 en werd zo de winnaar van de WBSC Europe Cup. Het zilver ging naar Quick Amersfoort.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC Heren 2021