Honkbal

Pro update: Profar laat zich zien, drukke week voor Jansen

Foto: Phrake Photography

Pro update: Profar laat zich zien, drukke week voor Jansen

Tekst: Hans Mulder

Het was deze week af en toe zoeken naar hoogtepunten als het onze landgenoten betrof. Kenley Jansen ging weliswaar door met waar hij gebleven was: het verzamelen van saves. Met 28 saves staat hij in dat lijstje weer keurig in de top 5. En passant pakte hij ook nog zijn 1.000ste strikeout mee deze week. De overige spelers van Team Kingdom of the Netherlands hadden het niet gemakkelijk. Jurickson Profar en Carter Kieboom kwamen nog door met een homerun, maar veel vaker moest er een pas op de plaats worden gemaakt. Natuurlijk heeft SportAmerika alles voor je op een rijtje gezet waardoor je na het lezen van deze Pro Update weer helemaal op de hoogte bent.

SEIZOENSSTATS: 494 AB, .257/.317/.480, .797 OPS, 79 R, 84 RBI, 32 2B, 22 HR, 16 SB, 104 OPS+

Ozzie Albies en zijn Atlanta Braves moesten ook vorig weekend het comfort van ’t eigen bed nog even missen. Na sweeps in Washington en Miami zette de kersvers koploper in de NL East koers naar Baltimore voor een drieluik tegen de Orioles. Albies begon prima aan die road trip, maar al het reizen leek zijn tol te eisen. Tegen de O’s hield het niet over, maar gelukkig voor onze landgenoot begonnen de Braves deze week aan een home stand. Die startte niet tegen de minste tegenstander. De ene ploeg in vorm ontving namelijk die andere ploeg in vorm: de New York Yankees.

Ozzie Albies was nog niet zo heel lang geleden één van de drijvende krachten achter de opmars van de Atlanta Braves. Eerder deze maand sloeg de tweedehonkman vijf homeruns in zes wedstrijden en was Albies goed voor 10 RBIs in dat tijdsbestek. In Miami ging het allemaal al minder voortvarend en die lijn trok Albies helaas door in Baltimore. Tegen de bijzonder matige Orioles, die al 15 wedstrijden op rij hadden verloren op het moment dat Atlanta voet aan de grond zette, wilde de knuppel van Albies niet echt in gang schieten. In de met 3-0 gewonnen eerste wedstrijd was de infielder 1-for-5 met een single in de negende inning. Vorige week zaterdag herhaalde hij dit in de tweede ontmoeting, alleen betrof het nu een double. Alweer de 32e van het seizoen voor Ozzie Albies.

Voor de Orioles was die tweede wedstrijd een reden voor een heel klein feestje. Niet dat ze wonnen, maar voor het eerst tijdens die enorme losing streak verloren ze een wedstrijd met slechts één run verschil: 5-4. De series finale werd met 3-1 opnieuw een prooi voor de Braves, die zich ongeslagen door de road trip bewogen en fier aan kop van de NL East gaan. Ozzie Albies was 0-for-4 in dit duel en zag zijn slaggemiddelde zakken naar .256. Voor Baltimore betrof het de achttiende (!) nederlaag op rij.

BRAVES KUNNEN NOG VERLIEZEN

Eenmaal terug in Atlanta troffen Albies en de Braves een ander uiterste. Net als de thuisploeg hadden ook de New York Yankees negen wedstrijden op rij verloren en voor één zou die streak maandag eindigen. Helaas voor de kleine infielder waren zijn Braves de pineut. Albies was 1-for-4 met een infield single in de vijfde inning. Atlanta hield enige tijd gelijke tred met de Yankees, maar moesten de tegenstander in de tweede helft van dit duel laten gaan: 1-5.

In de tweede en laatste wedstrijd van deze korte serie was het spannender. Ozzie Albies had na de vijfde inning al een hit achter zijn naam, maar in de negende maakte zijn infield single het interessant. Met twee man uit en twee honken bezet werd Albies de derde man aan boord bij een 5-3 achterstand. Vier wijd voor Jorge Soler maakte er 4-5 van, met nog steeds de honken vol. Helaas voor de Braves werd Freddie Freeman middels een fly out de derde nul en wonnen de Yankees, op dubieuze wijze, hun elfde wedstrijd op rij. Ozzie Albies, die na dit tweeluik een slaggemiddelde van .257 noteerde, sloeg eerder deze maand homeruns in vier wedstrijden op rij, maar wacht nu al anderhalve week op een long ball.

SEIZOENSSTATS: 441 AB, .302/.371/.510, .881 OPS, 76 R, 69 RBI, 32 2B, 20 HR, 5 SB, 133 OPS+

Het lijkt een eeuwigheid, maar het is toch echt nog maar een maand geleden dat de Boston Red Sox de trotse koploper in de AL East waren. Ja, ze waren in een felle strijd verwikkeld met de Tampa Bay Rays, maar hadden een leuke voorsprong op de aartsrivaal uit The Big Apple. De vlag hangt er in Beantown ondertussen heel anders bij. Het dromen van een divisietitel is veranderd in het hopen op een wildcard en ook dat wordt nog lastig zat. Afgelopen weekend konden de Red Sox iets aan het zelfvertrouwen doen, maar naast de Texas Rangers troffen ze nog een andere tegenstander.

Na de oorwassing in New York konden Xander Bogaerts en consorten wel een opsteker gebruiken. Die kwam er vorige week vrijdag in de vorm van een eenvoudige overwinning op de Rangers. Het was de kortestop die zijn ploeg aan de hand nam en middels een RBI-single in de eerste inning de score opende. Bogaerts zou 2 hits noteren deze vrijdag en ook die tweede leverde een run op. Met zijn twintigste homerun van het seizoen zorgde Xander Bogaerts voor wat zekerheid en een 3-0 voorsprong. Zijn ploeg zou uiteindelijk met 6-0 zegevieren en wat aan zelfvertrouwen tanken. Voor Bogaerts is het de vierde keer in de laatste zes jaar dat hij aan minimaal 20 homers komt. Tijdens het ingekorte 2020 moest hij ’t doen met 11.

MINDERE PERIODE

Een dag na die mooie 6-0 werd het zelfvertrouwen alweer weggeblazen. Onze landgenoot kwam niet verder dan een single in de zesde inning en moest lijdzaam toezien hoe Texas zich uitleefde: 1-10. Vanwege Henri, de tropische storm, moesten de Red Sox even geduld hebben voor ze revanche konden nemen. Die kwam er maandag alsnog, maar vanzelf ging dit niet. Boston had extra innings nodig om de Rangers van zich af te slaan. Xander Bogaerts was in de tiende inning verantwoordelijk voor de gelijkmakende run: 4-4. Een inning later maakte Travis Shaw met een grand slam een einde aan de wedstrijd: 8-4. Met slechts één hit in 13 at-bats daalde het slaggemiddelde van onze landgenoot naar .306.

Dit gemiddelde werd er deze week tegen de Minnesota Twins niet beter op. De knuppel van Bogaerts weigerde in de eerste ontmoeting vijf keer dienst en de kortestop gaf met zijn team bijna een zekere overwinning weg. Van 9-3 in de vijfde werd het 9-8 in de zevende inning, maar uiteindelijk sleepten de BoSox de wedstrijd uit het vuur: 11-9. Na twee wedstrijden zonder hit dreigde woensdag een derde.

In de zesde inning bereikte Bogaerts weliswaar de honken, maar dit was na vier wijd. Pas in de negende mocht hij een hit bijschrijven. Met geen enkele uit leek er even iets mogelijk, maar tot scoren kwam Xander Bogaerts niet. Na tien innings moesten de Red Sox de zege ook nog eens aan Minnesota laten: 6-9. De series finale werd donderdag met 12-2 gewonnen, maar daarin kreeg de vaste kortestop rust. In Boston hopen ze dat dit Bogaerts goed zal doen.

SEIZOENSSTATS: 271 AB, .218/.272/.384, .656 OPS, 26 R, 39 RBI, 11 2B, 3 SB, 10 HR, 78 OPS+

Didi Gregorius en de Phillies hielden zich de laatste week op in het westen van de VS. Daar liepen ze, met name in Arizona, aan tegen wat onnodige nederlagen en moest daardoor de leiding in de divisie aan de Braves laten. In San Diego kunnen ze meepraten over onnodige nederlagen. De Padres en de Phillies zaten afgelopen weekend in hetzelfde schuitje. Er waren overwinningen nodig om bij te blijven in de divisie of race om de wildcards. Helaas kende Gregorius wel eens betere wedstrijden, maar de Amsterdammer kon zich daarna in de thuiswedstrijden tegen Tampa Bay revancheren.

Voor Didi Gregorius begon het drieluik tegen de Friars met een rol als pinch hitter. In de zevende inning mocht hij zich voor de eerste en enige keer begeven naar het slagperk, maar via een strikeout werd hij de derde out in de inning. Na vier nederlagen op rij werd er door de Phillies wel weer eens gewonnen: 4-3. Gregorius keerde zaterdag terug in de line-up, maar zijn knuppel weigerde opnieuw dienst. Hij bleef 0-for-4, maar kreeg nog wel een RBI op zijn naam. In de achtste inning, met de honken vol, werd hij geraakt reliever Tim Hill. Philly nam daarmee een 2-1 voorsprong, maar Austin Adams overkwam hetzelfde als zijn voorganger en gaf de bezoekers de 3-1 cadeau. Op een ongelukkig moment, in de tiende inning, gaf ook Connor Brogdon een run cadeau. Zijn wild pitch zorgde voor de winnende run: 3-4.

HOPEN OP BETERE TIJDEN

De Phillies hadden drie series op rij verloren, maar vertrokken met een goed gevoel uit San Diego. Afgelopen zondag werden de Padres met 7-4 verslagen. Naast Bryce Harper was Didi Gregorius de enige regular die verstoken bleef van een hit. De kortestop zag zijn slaggemiddelde tijdens deze road trip dalen van .219 naar .211. Hij was in Arizona en San Diego 2-for-19. Thuis tegen de Tampa Bay Rays vijzelde Gregorius dit weer iets op. Hij opende deze serie 2-for-4 met een run in de vierde inning. Het was op dat moment de 1-1, maar voor de Phillies bleef het bij die ene run. Tampa Bay trok ’t duel met 4-1 naar zich toe.

Gregorius lijkt zijn jicht aardig onder controle te hebben de laatste tijd. De kortestop slaat vrijwel geen wedstrijd meer over en maakt deze doorgaans ook af. Het tweede duel met de Rays was echter een uitzondering. Slechts één keer, in de negende inning, begaf de infielder zich naar het slagperk, maar zonder succes. De Rays hadden even daarvoor een 7-4 voorsprong genomen en gaven deze niet meer uit handen. Met slechts 2 hits in 14 AB’s heeft Gregorius wel eens betere weken gekend dan deze.

SEIZOENSSTATS: 52.1 IP, 2-4 (28 SV), 2.75 ERA, 1.223 WHIP, 3.42 FIP, 20 R, 16 ER, 32 BB, 64 K, 144 ERA+

Tien van hun laatste elf wedstrijden hadden de LA Dodgers gewonnen toen ze vorig weekend de New York Mets ontvingen in Californië. In de NL West schoten ze er echter niet veel mee op, want die vermaledijde San Francisco Giants weigeren eveneens te verliezen. De Mets, nog maar een week geleden de tegenstander in New York, bewandelen de omgekeerde weg. In ’t eigen Citi Field wisten ze het de titelhouder knap lastig te maken en ook nu werd het geen walk in the park voor Kenley Jansen en de zijnen. Na deze serie begon LA aan een road trip met als eerste bestemming San Diego.

Na zijn zwaarbevochten 25e save van het seizoen kon Jansen een paar dagen bijkomen. Op vrijdag had Dave Roberts zijn closer echter nodig om een 3-2 voorsprong veilig te stellen. De Mets hadden in de achtste inning de achterstand teruggebracht en met Jansen op de heuvel hoopten de Dodgers het momentum te breken. Dat lukte heel aardig. Jansen had slechts zeven pitches nodig om het duel op slot te gooien en mocht zijn 26e save bijschrijven. Veel energie kostte hem dit niet, dus kon Roberts z’n closer een dag later opnieuw gebruiken.

De tweede pitch raakte Kevin Pillar, maar daarna pakte Jansen de draad uitstekend op. Met een fly out en twee strikeouts nam hij de wind uit de zeilen bij de Mets en trok hij, na 12 pitches, de 4-3 zege over de streep. Zo speelde Jansen, die zijn ERA zag dalen naar 2.86, een belangrijke rol in deze serie. De Dodgers wonnen de eerste drie en zagen hun winning streak zondag eindigen. Na negen overwinningen op rij waren de Mets dit keer met 7-2 te sterk.  

DRUK, DRUK , DRUK!

Tegen de rivaal uit San Diego wilde de titelverdediger de draad weer oppakken en dat ze hiermee de Padres flink pijn konden doen, was leuk meegenomen. Voor Kenley Jansen werden het drukke dagen. Met een 5-2 voorsprong op zak in de eerste wedstrijd mocht de closer voor zijn 28e save gaan. Hij had slechts zes pitches nodig voor de eerste twee nullen, maar een single en een walk brachten Jansen aan het wankelen. Met name die vier wijd, voor Jurickson Profar, kostte hem veel energie. De twee landgenoten raakten verwikkeld in een strijd waarin Jansen 11 pitches moest gooien. Hij herpakte zich rap door Adam Frazier al na drie ballen met een strikeout weg te zetten en daarmee de wedstrijd te besluiten.

Rust was Jansen niet gegeven, want woensdag mocht hij alweer aan de bak. In 1975 was er de Thrilla in Manilla tussen Joe Frazier en Muhammad Ali, maar dit duel der zwaargewichten deed er nauwelijks voor onder. In de negende inning speelde ook Kenley Jansen, bij een stand van 1-1, een rol in deze klassieker. De Padres hadden tot de achtste inning een 1-0 voorsprong, maar de Dodgers trokken dit gelijk. Aan Jansen de taak om het zo te houden en de international deed het perfect. Na 13 pitches, een fly out, een ground out en een strikeout, mochten de Dodgers proberen weer wat runs te scoren. Beide teams wachtten daarmee tot de vijftiende inning, maar de beslissing viel pas in de zestiende. Los Angeles trok daarin deze thriller met 5-3 naar zich toe. Jansen zag zijn ERA deze dagen dalen naar 2.75.

SEIZOENSSTATS: 95 AB, .253/.360/.411, .770 OPS, 14 R, 13 RBI, 3 2B, 4 HR, 116 OPS+

Voor de Nationals is het lopende seizoen een kwestie van uitbollen. Hopen op hier en daar een succesje en dat de jeugd de kans grijpt. Eén van die jeugdigen luistert naar de naam Carter Kieboom en bemand het derde honk. Kieboom was een first rounder in de Amateur Draft in 2016, maar zijn doorbraak liet enige tijd op zich wachten. Hoewel hij niet wordt omringd door de allerbeste spelers, maakt de infielder er het beste van. Vorig weekend werkten de Nats een serie af tegen de Milwaukee Brewers en rolde Kieboom weer eens met zijn spierballen. Met zijn team vloog hij daarna door naar Florida voor een serie tegen de Marlins.

Kieboom was bezig aan een bescheiden 3-game hitting streak toen de Nats arriveerden in Milwaukee, maar aan die mooie reeks kwam vorige week vrijdag een einde. Hij was 0-for-3, maar wel met twee walks en een fielder’s choice in de vierde inning. Die leverde Washington een run op. Na twee opeenvolgende zeges op Toronto werd ook de Brew Crew aan de kant gezet: 4-1. Een vierde overwinning op rij bleef uit. Milwaukee versloeg de bezoekers zaterdag met 9-6, maar Kieboom mocht weer een RBI aan zijn totaal toevoegen. Na diens RBI-single in de negende inning, zijn twaalfde binnengeslagen run van het jaar, hoopten de Nationals nog even op een comeback, maar die hoop bleek ijdel.

Zondag stonden de twee teams voor de zesde en laatste keer dit seizoen tegenover elkaar. Voor de vijfde keer trokken de Brewers aan het langste eind, maar Kieboom pikte nog wel even zijn homerun mee. Meer dan een heel klein doekje voor het bloeden was het niet, want de Nats stonden op dat moment 7-1 achter. De homerun in de negende betekende zijn vierde in 2021 en zijn 13e RBI van deze jaargang.  

ALS EEN NACHTKAARS…

Veel meer dan de eer stond er niet meer op het spel toen Washington en Miami deze week de degens kruisten. Dinsdag won Kieboom met de Nationals de eerste ontmoeting, maar de derdehonkman had met 0-for-4 nauwelijks een aandeel in de 5-1 zege. Een dag later ging de wedstrijd, na tien innings, met 4-3 naar de Marlins. Met 0-for-2 bleef Carter Kieboom opnieuw verstoken van een hit, maar in de vijfde en zevende inning bereikte hij met respectievelijk een HBP en vier wijd nog wel de honken.

Met een single, een double (zijn derde) en een HBP verscheen Kieboom (2-for-4) ook donderdag drie keer op de honken. Alleen zijn tweehonkslag in de zesde inning leverde een resultaat op. Ondanks een dubbelspel kon Kieboom de derde run namens Washington scoren, maar de Marlins waren op dat moment al zeven keer de thuisplaat gepasseerd. De Nats sputterden nog wel wat tegen, maar konden een tweede nederlaag op rij niet meer afwenden.

SEIZOENSSTATS: 275 AB, .240/.347/.335, .681 OPS, 38 R, 26 RBI, 15 2B, 3 HR, 10 SB, 93 OPS+

Vorige week werd Jurickson Profar al geactiveerd, zoals dit zo mooi heet in de VS. Hij mocht wat ritme opdoen in de minors en werd daar klaargestoomd voor het grote werk. Afgelopen weekend mocht de veelzijdige international ook weer opdraven in de hoofdmacht van de San Diego Padres. Na de teleurstellende series tegen De Diamondbacks en Rockies smachtten de Friars naar iemand die het vuurtje op kon stoken, maar daar slaagde Profar in zijn spaarzame AB’s tegen de Phillies niet in. Eenvoudiger werd het daarna niet, want de Padres kregen de Dodgers over de vloer. Een concurrent die in heel korte tijd een heel klein stipje aan de horizon is geworden.

Met slechts één overwinning in hun laatste acht wedstrijden begonnen de Padres aan hun serie tegen de Phillies. Voor het eerst sinds 4 augustus mocht Profar weer hopen op wat speeltijd, want veel meer dan dat zit er voor hem momenteel niet in. Tot ergens in juni mocht hij zichzelf een vaste waarde noemen, maar daar is nu al heel lang geen sprake meer van. Dit veranderde ook niet tegen de Phillies.

Vorige week vrijdag, in zijn eerste AB terug van de IL, dwong hij vier wijd af in zijn eerste en enige at-bat in de zesde inning. Een dag later deed Jayce Tingler opnieuw een beroep op hem in de zesde inning en werd hij de derde uit. In de series finale was Profar al in de tweede inning aan de beurt, maar ook nu zonder succes. Een strikeout werd zijn deel. Onze landgenoot was 0-for-2 met een walk in deze serie en de Padres wonnen slechts één van de drie wedstrijden.  

KANSEN GRIJPEN

Met 3-for-23 was Jurickson Profar dit seizoen nog niet al te succesvol tegen de Dodgers. Dat ’t ook anders kan, bewees Profar tijdens een van zijn spaarzame AB’s deze week. Met het eerste honk bezet joeg hij dinsdag de derde bal die hij zag de tribunes in. Zijn derde homerun van het jaar en zijn eerste sinds 18 juli leverde de Padres 2 runs op, maar de klap in de achtste inning kwam wat aan de late kant. In zijn tweede at-bat, in de negende inning, dwong Profar vier wijd af, maar met de Friars moest hij uiteindelijk met 5-2 buigen.

Tijdens de marathonpartij van woensdag zat er voor Profar maar één slagbeurt in. Hij mocht alleen in de achtste inning het slagperk betreden, maar dit resulteerde in een pop out. In de hoop een sweep te voorkomen, werd donderdag vanaf het begin een beroep op Profar gedaan. Hij werd op het eerste honk geposteerd, werd in de vijfde inning geraakt door Max Scherzer, maar kon de Padres niet aan runs of een overwinning helpen. In de met 4-0 verloren wedstrijd was Profar 0-for-2. Er zal in San Diego snel iets moeten gebeuren, want in de race om de wildcards ligt de club inmiddels derde achter LA en Cincinnati.

SEIZOENSSTATS: 488 AB, .285/.327/.449, .776 OPS, 66 R, 70 RBI, 24 2B, 1 SB 18 HR, 116 OPS+

Heel even mochten de Detroit Tigers genieten van de tweede plaats in de AL Central, maar inmiddels is de ploeg weer wat afgezakt. Afgelopen weekend hadden ze ook wel wat anders aan hun hoofd. Hun eigen Miguel Cabrera sloeg zichzelf de geschiedenisboeken in met de 500e homerun in z’n indrukwekkende loopbaan. Jonathan Schoop is nog heel, heel ver verwijderd van zo’n imposante mijlpaal. Na zijn ijzersterke optredens in juni valt het in juli en augustus niet mee wat de infielder laat zien. Tegen de Blue Jays en Cardinals hoopte Schoop op beterschap.

Met 6-for-14 sloot Schoop vorige week de serie tegen de Angels af. Een herhaling was misschien wat veel gevraagd, maar de infielder wilde die stijgende lijn in elk geval doortrekken. Op bezoek in Toronto leek dit aanvankelijk ook te lukken. Schoop was in de derde inning al doorgekomen met een single toen hij in de tiende opnieuw een hit noteerde. Zijn RBI-single zette de Tigers op 3-1 in een wedstrijd die met 4-1 gewonnen werd. Jonathan Schoop was 2-for-5 en had nu in vier wedstrijden op rij minimaal één hit. Op zaterdag 21 augustus kwam aan die reeks alweer een einde. Schoop was 0-for-4 met twee strikeouts en Detroit ging met 3-0 onderuit.

STUKJE GESCHIEDENIS

In de wedstrijd waarin Cabrera zijn 500e homerun sloeg, was Schoop 0-for-4. Toch was hij met een sac fly in de tiende wel degelijk van waarde voor zijn ploeg. Zijn 69e RBI resulteerde nog niet direct in een overwinning, maar die zou er in de elfde inning alsnog komen: 5-3. De Tigers gaven dit kleine succesje een vervolg in St. Louis, waar dinsdag de Cardinals met 4-3 werden verslagen. Voor de derde wedstrijd op rij bleef Jonathan Schoop zonder hit en we moeten helemaal terug tot april toen dit voor het laatst gebeurden.

In deel twee van dit tweeluik haalde de infielder echter zijn gram. Met doubles in de derde en vijfde inning liet hij zijn knuppel spreken, maar het was een single in de vijfde waarmee hij productief was. De RBI-single van Schoop zette de Tigers op het bord. Tot een overwinning leidde dit niet. Detroit maakte een 2-0 achterstand weliswaar ongedaan, maar in de tiende gingen de Cardinals er alsnog met de zege vandoor. Zijn 3-for-4 deed wel wonderen voor het slaggemiddelde van Jonathan Schoop, want dit steeg naar .285.

SEIZOENSSTATS: 348 AB, .221/.285/.279, .564 OPS, 35 R, 27 RBI, 11 2B, 1 SB, 3 HR, 60 OPS+

De Minnesota Twins zullen dit jaar de play-offs niet halen, maar de laatste weken werpen ze zich wel op als een team dat ’t voor contenders kan verpesten. Zo tackelden Andrelton Simmons en de zijnen achtereenvolgens de Astros, White Sox en Rays. Daarna werd ook de serie tegen Cleveland gewonnen, waardoor de Twins met een goed gemoed naar de Bronx trokken. Daar trof Simba de red hot Yankees, maar vanwege Henri kon deze serie niet worden afgerond. Het ging daarna van de ene roemruchte club naar de andere, want op Fenway Park stonden de Red Sox de Twins op te wachten.

De eerste wedstrijd tegen de Yankees dreigde uit te lopen op een sportieve deceptie voor de Twins. Na vier innings stond de thuisploeg al met 6-0 voor, maar in de zesde beten de bezoekers van zich af. Andrelton Simmons liet zich hierbij niet onbetuigd. Na een single werd hij over de thuisplaat geslagen door ploeggenoot Jorge Polanco. Diezelfde combinatie bracht in de achtste inning ook de 4-6 op het scorebord. Eerst was er de infield single van Simmons en vervolgens de RBI van Polanco. Minnesota maakte het nog even spannend in dit duel, maar met 7-5 ging deze “gewoon” naar de Yankees.

NIETS TE VERTELLEN

In de tweede ontmoeting hadden de Twins weinig in de melk te brokkelen. Andrelton Simmons was 0-for-2 met een walk in de derde inning. Met 10-2 was zijn ploeg dit keer volkomen kansloos tegen de Bronx Bombers, die hun achtste wedstrijd op rij wonnen. Simmons verliet New York met een single in de vijfde inning van de series finale. Met één uit en twee honken bezet kwamen Gerrit Cole en de Yankees heel even onder druk te staan, maar de winning streak kwam niet in gevaar. Met 7-1 belandde ook dit duel in de win column van de Yankees.

Simmons kon de met 11-9 verloren eerste wedstrijd tegen Boston aan zich voorbij laten gaan, maar in de tweede was hij belangrijk. Met een RBI-single in de tweede inning zette Simba zijn ploeg op een 1-0 voorsprong en na een tweede single in de vierde inning zou hij zelf, na een homerun van Polanco, over de thuisplaat komen. De Twins hadden op dat moment een comfortabele 4-0 voorsprong, gaven dit uit handen, maar wonnen uiteindelijk met 9-6. Zijn 2-for-5 tilde het slaggemiddelde van Simmons voor het eerst sinds 7 augustus naar .220. Met een walk en een single in de late innings van de series finale maakte Simba er donderdag nog het beste van. Zijn 1-for-3 hielp zijn batting average, maar de 2-12 nederlaag was pijnlijk.

SportAmerika en de KNBSB zijn een mediapartnership aangegaan. Als onderdeel daarvan zullen wij wekelijks de MLB Update van SportAmerika delen op Honkbalsoftbal.nl! Voor meer supergave MLB content, zoals mooie podcasts, draft previews, prospect watches en natuurlijk het laatste nieuws is SportAmerika jouw thuis!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal